Prokupačko groblje na meti vandala

Izvor: juGmedia, 27.Dec.2014, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokupačko groblje na meti vandala

PROKUPLJE – Skrnavlјenje spomenika i plјačka na gradskim groblјima su sve češća pojava. Zbog koristi ili nečije obesti, grobovi su izloženi agresiji lopova, sekti, narkomana, beskućnika.

Ovaj problem je prisutan skoro u svim opštinama, pogotovo siromašnim, jer je potrebno mnogo ulaganja  da bi se gradska groblјa kompletno obezbedila.

„Nedavno je na prokupačkom groblјu oskrnavlјen spomenik, što mi, kao preduzeće koje rukovodi gradskim groblјem, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << oštro osuđujemo, pogotovo što je to spomenik preminulog našeg kolege“, rekao je  rukovodilac finansija i obračunskog sektora KJP „Tržnice“ Ljubisav Rakić.

Ovo je drugi slučaj skrnavlјenja spomenika na gradskom groblјu, a skoro svakodnevno se dešava da sa grobnih mesta nestaju metalne ograde, kapije, predmeti od mesinga, bronze i bakra, cveće.

Prokupačko groblјe se prostire na površini od 10 hektara, sa nekoliko hilјada spomenika koje tokom dana nadgleda samo jedan čuvar. U letnjem periodu kapije groblјa se zaklјučavaju u 19, a zimi u 16 časova. Veći deo groblјa nema osvetlјenje, što je takođe veliki problem, ali nije jedini, jer nije ni ograđeno celo groblјe, što znači da je potrebno mnogo sredstava kako bi se povećala bezbednost.

 (kraj)iva/opština Prokuplje
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.