Prokupački planinari organizuju akciju Mala toplička transferzala

Izvor: JužneVesti.com, 18.Okt.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokupački planinari organizuju akciju "Mala toplička transferzala"

Oko 200 planinara i ljubitelja prirode iz Prokuplja, Žitorađe, Niša, Leskovca, Kragujevca, Novog Sada i drugih srpskih gradova, učestvovaće na sedmoj planinarskoj akciji "Mala toplička transferzala“ u nedelju, 20. okrobra od 9:30. Okupljanje je u Planinarskom domu u selu Rastovnica kod Prokuplja.

Akciju organizuje Planinarsko-skijaški klub >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Toplica, a predsednik kluba Darko Žarić kaže da pored planinara širom Srbije, svoj dolazak i učešće su najavili i učenici srednjih škola iz Prokuplja i okruženja.

Staza je dugačka 18 kilometara, polazi se iz Rastovnice ide se ka Pasjačkom visu, preko sela Bučince obilazimo Bučinski grad iz 6.veka i vraćamo se nazad. Najuporniji će prepešačiti čitavu maršutu, a za one koji to ne mogu, obezbedili smo i skraćeni deo rute za rekreativce – kaže Žarić.

Visinska razlika u usponu i silasku je 693 m, a vreme predviđeno za povratak je oko 16:30 istog dana, a za sve učesnike predviđen je zajednički ručak.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.