Prokupački biznis inkubator čeka nove preduzetnike početnike

Izvor: RTS, 13.Jan.2020, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokupački biznis inkubator čeka nove preduzetnike početnike

Biznis inkubator centar u Prokuplju počeo je da radi pre trinaest godina, sa idejom da u startu pruži pomoć preduzetnicima početnicima, i prostornu i savetodavnu. Kažu, da su uglavnom ispunili svoju ulogu, o čemu najbolje svedoče i danas puni pogoni i solidni poslovni rezultati 12 stanara, sa oko stotinak zaposlenih.
Mešovita italijansko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - srpska kompanija proizvodi postrojenja za preradu i reciklažu otpada. Od nekoliko radnika pre desetak godina, stigla je do šezdesetak, sa godišnjim izvozom od preko pet miliona evra.

"Nekih četrdeset procenata celokupnog proizvodnog programa radimo ovde. Naravno, u nekom budućem periodu planiramo i proširenje, da celokupan proces proizvodnje obavljamo u Srbiji. Planiramo već u toku ove godine da pravimo novu proizvodnu halu", kaže Jelena Marković.
Poznati prokupački privrednik Borivoje Paunović, nakon propadanja društvene firme u kojoj je radio, prve korake u privatnom bisnisu proizvodnje bezazbestnih obloga za kočnice, takođe je napravio u prostoru biznis inkubator centra.
"Kada smo porasli, kada smo osvojili kompletnu tehnologiju proizvodnje, nakon šest, sedam godina provedenih u biznis centru, preselili smo se u svoje prostorije i tu nastavili dalji razvoj", navodi Borivoje Paunović
U rukovodstvu biznis inkubator centra kažu da su ponosni na veliki broj proizvodnih firmi, koje su ovde startovale, a danas zapošljavaju na hiljade radnika, među kojima je svakako najpoznatija nemačka firma "Leoni".
"Preko sedamdeset inicijativa je prošlo kroz biznis inkubator centar u Prokuplju. Od tih sedamdeset, preko pedeset, to je veliki procenat, je nastavilo da radi i posle izlaska, nakon tog inkubacionog perioda i uspešno posluju i dan, danas", objašnjava Miloje Arsović, direktor BIC-a u Prokuplju.
Proces reindustrijalizacije nije lak, ni brz zbog čega lokalna samouprava i ove godine iz budžeta, uz podsticajne mere države, pomaže razvoj preduzetništva, pre svega kroz podršku biznis - inkubator centru, koji je otvoren za sve nove početnike.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.