Prokupački Dom kulture raspisao Đurđevdanski književni konkurs

Izvor: JužneVesti.com, 25.Feb.2021, 12:25

Prokupački Dom kulture raspisao Đurđevdanski književni konkurs

Zainteresovani mladi književnici koji pošalju ciklus pesama, 5 priča ili 20 aforizama mogu učestvoati na tradicionalnom, 21. po redu Đurđevdanskom književnom konkursu koji su raspisali Književno društvo "Rade Drainac" i Književna omladina Prokuplje. Radovi učesnika mogu se poslati do 23. aprila.

Organizatori naglašavaju i da radovi moraju biti otkucati ćiriličnim pismom, a šalju se na mejl adresu [email protected]

U Domu kulture naglašavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da pravo učešća imaju stvaraoci do 30 godina starosti, a da će stručni žiri izabrati 3 najbolja rada koja će biti nagrađena.

Ranijih godina su radovi stizali iz svih gradova Srbije, ali i iz gradova drugih država, pa ovaj književni konkurs, pored toga što ima dugu tradiciju, ima i međunarodni karakter – kažu u Domu kulture.

Osim nagrada, najbolji radovi na Đurđevdanskom književnom konkursu imaće svoju promociju i u časopisu "Tok" koji izlazi 2 puta godišnje i u njemu se nalaze tekstovi koji neguju i održavaju vrednosti književne i kulturne tradicije u Toplici.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.