Izvor: B92, 25.Jun.2009, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden bivši prvi čovek Žitorađe

Beograd -- Bivši predsednik opštine Žitorađa Staniša Đokić priveden je zbog sumnje da je zloupotrebio službena ovlašćenja, potvrđeno je za B92 u tužilaštvu u Prokuplju.

Kako B92 saznaje, Đokić se sumnjiči da je prekoračio svoja ovlašćenja oko modaliteta i načina plaćanja za izgradnju kupališta u selu Izvor, iz koga potiče, u drugoj polovini 2008. godine. Bivšem predsedniku opštine Žitorađa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je tu funkciju vršio na predlog Nove Srbije, određen je pritvor do 30 dana, zbog mogućnosti da utiče na svedoke i dokaze.

Staniša Đokić privukao je pažnju šire javnosti kada je za vreme njegovog mandata Skupština opštine Žitorađa donela odluku o novčanoj pomoći samo za novorođene bebe krštene u pravoslavnoj crkvi.

Odluka se tada odnosila i na pomoć tek oženjenim muškarcima mlađim od 30 godina.

Nevladine organizacije ocenile su takvu odluku kao teško kršenje ljudskih prava i kao versku, polnu i starosnu diskriminaciju.

Posle smene vladajuće većine u opštini Žitorađa koju su činile Nova Srbija, DSS, radikali i grupa građana, ukinuta je i sporna odluka.

Takođe, opštinski odbor Demokratske stranke u Žitorađi optužio je svojevremeno Đokića da je zloupotrebio funkciju predsednika opštine i preko svojih direktora u javnim preduzećima i ustanovama naredio radnicima koji su angažovani u javnim radovima da beru višnje u njegovom voćnjaku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.