Pritvoren bivši predsednik opštine Žitorađa

Izvor: RTS, 25.Jun.2009, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvoren bivši predsednik opštine Žitorađa

Bivši predsednik opštine Žitorađa Staniša Đokić, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj priveden je u Prokuplju. Đokiću određen pritvor do 30 dana.

Zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, policija u Prokuplju privela je bivšeg predsednika opštine Žitorađa Stanišu Đokić,

Kako je saopštio istražni sudija Okružnog suda u Prokuplju, zbog mogućeg uticaja na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svedoke i dokaze, Đokiću je određen pritvor do 30 dana.

Staniša Đokić, koji je funkciju predsednika opštine Žitorađa vršio na predlog Nove Srbije, sumnjiči se da je prekoračio svoja ovlašćenja oko načina plaćanja izvođačima radova na izgradnji kupališta u rodnom selu Izvor.

Zbog toga je protiv njega pokrenut i postupak pred Opštinskim sudom u Žitorađi.

Đokić je poznat javnosti i po kontroverznoj odluci opštine o dodeli novčane pomoći samo novorođenčadi krštenoj u crkvi, koja je trajala koliko i njegov mandat.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.