Presečen jedan od kanala droge sa Kosmeta

Izvor: Politika, 02.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presečen jedan od kanala droge sa Kosmeta

Policija i carinici na prelazu kod Merdara otkrili skoro 15 kilograma heroina

Prokuplje – Policijska uprava u Prokuplju saopštila je da su, u subotu oko 19.30 časova, na administrativnom prelazu prema Kosmetu kod Merdara, službenici MUP-a i carinici otkrili ilegalne trgovce >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << droge. Reč je o 14.449 grama praškaste materije nalik na heroin nađene u putničkom vozilu austrijske registracije. U njemu su bila dvojica državljana ove zemlje, od koji je jedan maloletnik. U toku je, kako se saopštava, istraga protiv počinilaca ovog krivičnog dela.

Iz pouzdanih izvora „Politika" saznaje da su policajci i graničari, na administrativnom prelazu kod Merdara, prilikom redovnog pregleda u vozilu „golf 4", sa austrijskim registarskim tablicama, pronašli 28 paketića heroina ukupne težineskoro 15 kilograma, spakovanih ispod table sa instrumentima i ispod zadnjeg branika. Vozač „golfa" S.C. (18) i njegova suvozačica, maloletna F. S. (17), austrijski državljani, zadržani su u policijskom pritvoru u Kuršumliji. Danas će biti privedeni sa krivičnom prijavom istražnom sudiju Okružnog suda u Prokuplju. Oni su, inače, izjavili policijskim organima da su boravili „poslovno" u Prištini.

Da se sa Kosmeta put Evrope prebacuju velike količine droge i da mnogi u „novoj državi" od takve trgovine stiču velika bogatstva, poznato je već odavno. Ovo je samo jedan od uspeha naših državnih organa da preseku taj put.

D. B.

[objavljeno: 03/11/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.