Premijera “Kraljevskog festivala” septembra u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 26.Avg.2016, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera “Kraljevskog festivala” septembra u Prokuplju

Varoško pozorište “Histrion” i deca sa posebnim potrebama iz dnevnog boravka “Sunce“ privode kraju pripreme za premijerno prikazivanje pozorišne predstave “Kraljevski festival“.

Glumac Miroljub Mirović iz Varoškog pozorišta kaže da se predstava priprema već 2 meseca i da su zadovoljni što su i sami deo projekta.

Deca sa posebnim potrebama su pokazala veliko interesovanje za učešće i uložili trud  da predstava bude što bolje pripremljena za premijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koja će biti održana u Prokuplju, početkom septembra – kaže Mirović.

Nadležni iz Dnevnog boravka “Sunce” dodaju da ovakvi projekti predstavljaju nova iskustva za decu sa posebnim potrebama, pomažu im da se socijalizuju i osećaju kao ravnopravni članovi društva.

Predstava se priprema u okviru projekta “Inkluzivno pozorištance“ a vrednost projekta je 400.000 dinara koje je obezbedilo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

U planu je da, nakon premijernog izvođenja u Prokuplju, predstava “Kraljevski festival” gostuje u Dimitrovgradu, Leskovcu i Vranju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.