Požar na kraljevačkoj deponiji i u Prokuplju

Izvor: Blic, 28.Avg.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na kraljevačkoj deponiji i u Prokuplju

KRALJEVO - Požar na delu gradske deponije u Kraljevu, koji je izbio juče poslepodne, pod kontrolom je, ali je neizvesno kada će biti u potpunosti ugašen, jer vetar otežava gašenje, rekao je direktor JKP "Čistoća" Goran Trufunović.

On kaže da se, prema raspoloživim informacijama, najpre zapalila trava po obodima deponije, a zatim je vatra zahvatila smetlište. Požar je, kako kaže, površinski i ne postoji opasnost da dopre do bio-gasova.

"Požar je zahvatio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko hektar deponije. Gasimo ga vodom, a zatim prekrivamo zemljom i očekujemo da ćemo vatru tokom večeri ugasiti", rekao je Trifunović.

Komandir odeljenja u vatrogasnoj jedinici u Kraljevu Radiša Tošović rekao je da je teško predvideti kada će biti potpuno ugašen.

"Velika je površina i sve vreme duva vetar. Tako je i sinoć izgledalo da je požar ugašen, pa se noćas ponovo razgoreo", dodao je on.

Na gašenju požara najviše su angažovani radnici JKP "Ccistoća” i drugih komunalnih preduzeća, kao i jedna ekipa vatrogasaca. Ove ekipe će biti na terenu dok ne ugase požar, a zatim će biti organizovano i dežurstvo.

Lokalizovan požar u Prokuplju

Vatrogasno-spasilačke ekipe iz Prokuplja lokalizovale su požar koji je danas popodne izbio u prokupačkom naselju Carina i zahvatio borovu šumu nadomak grada.

Požar je izbio u 15.15, a vatra se širila munjevitom brzinom i zahvatila niska i visoka borova stabla, zbog čega je ceo grad bio u dimu.

U lokalizovanju požara učestvovalo je šest vatrogasnih vozila i 13 vatrogasaca. Srđan Mitrović, šef vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Prokuplja, je izjavio da nema saznanja da je neki objekat izgoreo u požaru niti da je bilo žrtava.

Intervencija vatrogasaca još traje a vatrogasci očekuju da će veoma brzo biti i sasvim ugašen. Uzrok požara još nije poznat, kao ni to koliko je šume izgorelo.

Povezane vesti: Grčka zatražila pomoć za gašenje požara u Evrosu Izgoreli voćnjaci u požaru u kuršumlijskom selu Veliki šumski požar na severoistoku Grčke Požar na brdu Gorica: Vatra zaustavljena na 50 metara od prvih kuća Požari u Kotoru i Budvi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.