Povređeni u saobraćajnoj nesreći – stabilno (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Mar.2014, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni u saobraćajnoj nesreći – stabilno (VIDEO)

Dve osobe, koje su u subotu, u teškoj saobraćajnoj nesreći u Prokuplju ozbiljno povređene i prebačene u niški Klinički centar, trenutno se, prema rečima lekara, nalaze u stabilnom stanju. Maloletnik koji je pretrpeo povrede glave, i dalje se nalazi u šok sobi, ali kako navode na neurohirurgiji, ne očekuju veće komplikacije, i nadaju se potpunom oporavku. Drugom pacijentu, sanirana je teška povreda donjih ekstremiteta, i očekuje se da uskoro bude pušten na kućno lečenje.

Strahovita saobraćajna nesreća, koja se dogodila u subotu, nešto posle 9 sati uveče u Prokuplju, prema rečima očevidaca i meštana, potresla je celu varošicu. Samo pukom srećom, ova saobraćajka nije imala smrt kao epilog.
Najteže povređeni, petnaestogodišnji F. K. iz Prokuplja, koji se vozio na zadnjem sedištu zadobio je teške povrede glave, i odmah nakon nesreće prebačen je hitno u niški Klinički centar. Trenutno se nalazi u šok sobi klinike za neurohirurgiju, i prema rečima lekara , njegovo stanje je sada stabilno. Mladić je primljen sa prelomom lobanje i kostiju lica, i nagnječenjem mozga koje je praćeno sitnim krvarenjima. Iako su povrede sanirane, lekari nisu želeli da daju bilo kakve dugoročne prognoze. Drugi povređeni, tridesetsedmogodišnji P.M, takođe iz Prokuplja, koji je i upravljao vozilom koje je izazvalo nezgodu smešten je na kliniku za ortopediju, i u stabilnom je stanju.
Prema nepotvrđenim informacijama, prokupačka policija je imala dojavu da se “ford” kretao velikom brzinom, pa su krenuli u poteru i pokušali da ga zaustave. Međutim, umesto da stane, P. M. je tada dodao gas, a spuštajući se ka semaforu prošao je kroz crveno svetlo i svom silinom udario u drugo vozilo. Policija još nije saopštila zbog čega je bežao od patrola. Podsećamo, i pored stalnih preventivnih akcija za bezbednost u saobraćaju, u Nišu se u poslednjih mesec dana dogodilo više teških saobraćajnih nesreća, u kojima je nekoliko života izgubljeno.
 
 

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.