Počinju 52. Drainčevi književni susreti

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jun.2021, 12:30

Počinju 52. "Drainčevi književni susreti"

Polaganjem cveća i poetskim programom na Drainčevom grobu u Beogradu, pesnici iz Toplice i svih krajeva Srbije započeće obeležavanje prvog dela tradicionalne 52. manifestacije “Drainčevi susreti pesnika” u organizaciji prokupačke Biblioteke koja i nosi naziv po ovom najpoznatijem topličkom pesniku. Manifestacija traje 3 dana i obeležiće je muzičko-scenski nastupi, tribine i književne večeri, a nastavlja se krajem avgusta, takođe u Prokuplju.

Večeras od >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 17 sati će se, uz učešće dosadašnjih dobitnika Drainčeve nagrade, u prokupačkoj Biblioteci održati muzičko-scenski program na kome će biti predstavljeno izdavaštvo Biblioteke, kao i nove knjige topličkoh pisaca.

Za sutra smo planirali nastavak susreta od 18 sati, kada će se održati tribina “Smisao poezije danas”, a ovaj deo manifestacije se završava 24. juna uz muzičko-scenski program “Nova srpska poezija-alternativna pesnička scena”, kada je planirano gostovanje pesnika Milana B. Popovića, Dušana Arsenijevića, Miodraga Stošića i Srđana Živkovića - kaže direktor Biblioteke Dragan Ognjanović.

Pripremljen je, kaže, program koji će predstaviti sve generacije književnika koji danas stvaraju u našoj zemlji, a "Drainčevi susreti pesnika“ po završetku junskog programa, biće nastavljeni u avgustu, kada se tradicionalno dodeljuje i prestižna "Drainčeva nagrada".

Savet "Drainčevih susreta" ranije je objavio i konkurs za dodeljivanje "Drainčeve nagrade" za poeziju za koju mogu da konkurišu zbirke pesama koje su objavljene 2020. godine na srpskom govornom području, a zainteresovani izdavači i autori treba da pošalju knjige u 3 primerka na adresu Narodne biblioteke "Rade Drainac", XXI Srpske divizije bb, 18400 Prokuplje ili na mejl adresu [email protected]

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.