Pesme pisane noću u novoj knjizi pisca iz Prokuplja

Izvor: JužneVesti.com, 05.Apr.2024, 11:34

Pesme pisane noću u novoj knjizi pisca iz Prokuplja

Pesme koje opisuju razmišljanje autora, svakodnevni život i promišljanju o smislu života i prolaznosti, deo su druge knjige pesama Noćne autora Dragana Ognjanovića. Pesme su podeljene u tri ciklusa, a inspiracija za naslov nastala je jer su uglavnom nastajale i pisane noću.

Ognjanović naglašava da je najnovija knjiga poezije stvarana u periodu od 2019. do 2022. godine.Okupljeni Prokupčani na promociji najnovije knjige; Foto: Grad >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Prokuplje

Knjiga ima tri pevanja, u prvom ije objavljeno 18 pesama u kojima autor opisuje svoja razmišljanja, u drugom dominiraju slike iz neposredne stvarnosti, kao i sećanja na koja nas podsećaju svakodnevne senzacije, a ljubav se pojavljuje kao univerzalno stanje ljudske sumnje i nadanja. Drugo pevanje ima 28 pesama, dok su u trećem pevanju objavljene 24 pesme koje predstavlja sintezu prethodna dva lirska ciklusa ove knjige - rekao je između ostalog Ognjanović.

Raznolika značenja, poetičke ideje, doživljaji, emocije i vizije koje čitaoci mogu pronaći u najnovijim pesmama Ognjanovića, čine zbirku uspešnom i nadahnutom, a osim autora, na predstavljanju najnovije zbirke pesama Noćne govorio je književni kritičar Goran Maksimović.

Inače, pored zbirke pesama, Ognjanović je do sada objavio i tri knjige aforizama, a za svoj književni rad dobio je nagrade "Mladi jež", nagradu za aforizam na međunarodnom Festivalu humora i satire "Zlatna kaciga" u Kruševcu, pobedničku diplomu na Festivalu humora i satire "Smejada" u Banja Luci i "Radoje Domanović" koje dodeljuje Udruženja književnika Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.