Parkiranje u Prokuplju poskupljuje od 1. juna, povećan i broj parking mesta

Izvor: JužneVesti.com, 19.Maj.2023, 16:18

Parkiranje u Prokuplju poskupljuje od 1. juna, povećan i broj parking mesta

Povećanje cene parkiranja u Prokuplju Skupština Grada usvojila je još 11. aprila, a uz najnoviju odluku Veća o uvođenju novih parking mesta u tom gradu, novi cenovnik stupiće na snagu od 1. juna, kažu iz koncesione firme Demetra.

Tako će započeti sat parkiranja u ekstra zoni po novom cenovniku koštati 70 dinara, u prvoj zoni 41 dinar, dok će višesatna karta stajati 600, odnosno 410 dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Dnevnu kartu će Prokupčani plaćati 1.280 dinara, mesečna karta u prvoj i ekstra zoni biće 1.720 dinara, a za pravna lica ona će koštati 3.450.

Stanari u prvoj zoni mogu uzeti mesečnu kartu za 770 dinara, dok u eksta zoni takva karta košta 1.000 dinara, a oni koji žele rezervisana i specijalno obeležena parking mesta mesečno će morati da izdvoje 15.000, a u ekstra zoni ta cena će biti 20.000 dinara mesečno.

Novi cenovnik donet je na sednici Skupštine u aprilu, a na sednici Gradskog veća 16. maja doneto je i rešenje o određivanju javnih parkirališta.

Usvojene su i izmene koje se odnose se na uvođenje dodatnih parking mesta u Gradu u skladu sa zahtevima građana da se postojeći broj parking mesta proširi kako bi se omogućilo nesmetano parkiranje u Gradu, uz uvođenje izmene u pogledu trajanja ograničenja parkiranja u prvoj zoni i povećanja sa postojećih 120 minuta, na 180 minuta - saopštavaju iz Demetre.

Time će se broj od oko 250 parking mesta, na kojima se do sada naplaćivao parking, povećati na 330, a u Demetri kažu da su sve institucije u Gradu svesne generalnog problema nedovoljnog broja mesta, nasuprot broju registrovanih automobila i da se čine napori za dalja proširenja.

Obaveštavmo sve građane da ćemo implementaciju prethodno navedenih izmena izvršiti u narednom periodu do 01.06.2023. godine, od kada će promene stupiti na snagu - saopštavaju.

Sve dodatne informacije građani mogu dobiti na brojeve telefona - 027/ 324629 i 065/ 3349016.

Podsetimo, prošle godine je upravljanje i obavljanje komunalnih delatnosti oko čistoće grada, parking mesta, Tržnice i Gradskog zelenila u Prokuplju prešlo u nadležnost beogradske firme Demetra, koja je u obavezi da plaća godišnju koncesionu naknadu od 505.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.