PROSLAVIO 100. ROĐENDAN: Svakodnevno šeta, veliki je navijač Đokovića i žarko želi da ga upozna

Izvor: Večernje novosti, 10.Okt.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROSLAVIO 100. ROĐENDAN: Svakodnevno šeta, veliki je navijač Đokovića i žarko želi da ga upozna

Potomak učesnika prvog mundijala Stojan Stojanović proslavio stoti rođendan. Prošao je golgotu logora, ali pod stare dane dočekao radost uz porodicu PROKUPLjE - Stojan Stojanović, najstariji Prokupčanin i jedan od najstarijih ljudi u Srbiji, proslavio je u subotu stoti rođendan. Proslava je organizovana u Narodnom muzeju "Toplice", a osim porodice prisustvovali su i predstavnici SUBNOR, lokalne samouprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i crkve. - Pošto je Stojan u Toplici jedini živi logoraš iz Nemačke od 1941. do 1945. godine, ali je poznat i kao potomak ugledne porodice u gradu, koji je i u stotoj godini vitalan i vrlo aktivan, želeli smo da mu priredimo iznenađenje i proslavimo ovaj jubilej onako kako dolikuje nekom ko započinje novi vek života - priča Darko Žarić, direktor prokupačkog Narodnog muzeja, napominjući da je ova ustanova kulture osim torte najstarijem žitelju grada poklonila sat sa fotografijom Prokuplja, ali i knjigu sa imenima nosilaca Karađorđeve zvezde sa mačevima iz Toplice. I dok objašnjava da je Stojanov otac bio učesnik prvog mundijala u fudbalu u Urugvaju, kada je trofej ponela tadašnja ekipa Jugoslavije, Žarić ističe da je stogodišnji Prokupčanin najdragoceniji životni jubilej proveo okružen porodicom i prijateljima uz rođendansku pesmu i poklone, a da je svećice na torti gasio sa praunukom Sofijom. Radost zbog pažnje koja mu je poklonjena ovom prilikom nije skrivao ni Stojan, koji se zahvalio na poklonima i željama da i ubuduće ostane čio i aktivan kao do sada. I dok objašnjava da dugovečnost, uprkos boravku u logoru, duguje umerenom i skladnom životu sa suprugom Ružom, koja je pre pet godina preminula u devedesetoj godini, Stojan objašnjava da su mu život upotpunili sin Zvonko, kao i unuci Dušan i Dušica, a pogotovu miljenica - praunuka Sofija.VELIKI NAVIJAČ ĐOKOVIĆA Stojanović je veliki navijač tenisera Novaka Đokovića i, kako je rekao, žarko želi da ga upozna. "Malo se nerviram kada naš Đole izgubi meč i dobro je što on retko kad bude poražen na terenu", kazao je Stojanović dodavši da ne propušta nijedan meč najboljeg svetskog tenisera. REDOVNE ŠETNjE STOGODIŠNjI Stojan Stojanović poznat je u gradu na Toplici po dugim šetnjama do brda Hisar, gde se svakodnevno u jutarnjim satima može sresti bez obzira na vreme i godišnje doba. - Pored fizičke aktivnosti, boravak u prirodi mi pomaže da ostanem duhovno smiren i zato nema dana, čak ni kada sam prehlađen, da ne odem u šetnju do Hisara, koji mi je od kuće udaljen gotovo jedan kilometar - priča Stojan, koji smatra da je njegovoj dugovečnosti doprineo pre svega aktivan i smiren život.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NAJSTARIJI PROKUPČANIN PROSLAVIO 100. ROĐENDAN: Ceo vek na jednoj torti!

Izvor: Kurir, 10.Okt.2016

...Rođendansku zabavu, kakva se ne pamti u Prokuplju, organizovali su mu prijatelji iz SUBNOR i, uz neizostavno duvanje svećica s rođendanske torte, Stojan je svima poručio da je recept za dugovečan život mir u porodici i fizička aktivnost..- Počeo sam da uživam u životu kad sam se oženio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.