PROKUPAČKI PIROMAN! Ide redom i pali vikendice, meštani u PANICI - ali to nije NJAGORA stvar

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2022, 12:42

PROKUPAČKI PIROMAN! Ide redom i pali vikendice, meštani u PANICI - ali to nije NJAGORA stvar

U prokupačkom selu Rastovnica, na par kilometara od Prokuplja, a koje je pretežno vikend naselje, vlasnici kuća strahuju od muškarca u dvadesetim godinama za kog kažu da podmeće požare u vikendicama. Lokalni mediji pišu da je mladić već osuđen na dve po godine zatvora zbog paljenja kuća, a sudi mu se za još pet podmetnutih požara

Lokalni portal Rešetka objavio je da je u međuvremenu, u junu, zapalio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još jedan automobil i vikendicu pre nekoliko dana. Policiji je, kako navode, priznao da je i ovu vikendicu upalio, ali je nakon saslušanja pušten. Stanovnici i vikendaši u Rastovnici su očajni i ne znaju kome da se obrate.

- Stvarno smo izgubili svako strpljenje i svakoga dana strahujemo do novog požara. Uopšte ne znamo kako da rešimo problem - očajni su vlasnici kuća koje su upaljenje.

Najgore od svega je što šteta ne može da se naplati, jer je osumnjičeni, ali i osuđeni, u teškom materijalanom stanju.

Prema saznanjima ovog portala, mladić ima običaj preko noći boravi u objektima, a kako su to obično vikendice u kojima nema vrednih stvari, nakon što izađe podmetne požar.

- Ovo nikada nije bilo. Pre dva meseca je po drugi put zapalio jednu vikendicu i to i dalje radi iako je osuđen zbog pet paljevina, a za drugih šest je postupak u toku - komentariše vlasnik jedne od vikendica u Rastovnici i dodaje da je ova vikendica koju je zapalio pre neki dan dvanaesta po redu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.