Otvorena regionalna kancelarija Ministarstva za brigu o selu u Prokuplju: Imaćemo valjane informacije i uvid u realno stanje na terenu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2021, 19:55

Otvorena regionalna kancelarija Ministarstva za brigu o selu u Prokuplju: Imaćemo valjane informacije i uvid u realno stanje na terenu

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić rekao je da otvaranje regionalne kancelarije znači da se Ministarstvo za brigu o selu približava ljudima sa sela.

- Grad i okrug ustupiće nam sve potrebne resurse, neće biti dodatnih troškova, a mi ćemo imati valjane informacije i celovit uvid u realno stanje na terenu - izjavio je danas u Prokuplju ministar Krkobabić i dodao:

- Za sagledavanje realnog života sa svim onim što on nosi, pre svega mislim na ključne probleme, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nužan nam je neposredni uvid. I upravo je to pun smisao ovih planiranih regionalnih kancelarija.

Povod današnje posete ministra Krkobabića Prokuplju je potpisavanje sporazuma o saradnji Ministarstva za brigu o selu sa Topličkim upravnim okrugom. Na ovaj način Ministarstvo za brigu o selu će otvoriti regionalne kancelarije po upravnim okruzima čijim selima je potrebna dodatna podrška u vidu terenskog rada predstavnika Ministarstva, prijema stanovništva i koordinacije aktivnosti u seoskim područjima.

Načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković je ocenio otvaranje ove regionalne kancelarije kao prvi korak približavanja države stanovnicima sela Topličkog upravnog okruga.n

Gradonačelnik grada Prokuplja Milan Aranđelović zahvalio je ministru na poseti i pojasnio da će ove prostorije biti smeštene u Gradu Prokuplju, zgradi gde je inače smeštena administracija i javne komunalne službe, a stanovnici sela moći će da se raspitaju o svim programima Ministarstva za brigu o selu, kao i da prenesu sve probleme sa kojima se susreću.

Ministarstvu za brigu o selu biće, bez naknade, ustupljen adekvatan prostor za rad na području ovog upravnog okruga i pružena sva potrebna administrativno-tehnička i logistička podrška u radu sa seoskim stanovništvom.

Opštine Topličkog okruga – Prokuplje, Blace, Kuršumlija i Žitorađa učestvovale su na svim konkursima Ministarstva za brigu o selu - konkursu za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, konkursu za dodelu sredstava za unapređenje poslovanja zadruga, manifestacija "Miholjski susreti sela", finansirana sredstvima ovog Ministarstva održana je ove jeseni u i opštinama Topličkog upravnog okruga, a prva na rang listi na konkursu za kupovinu minibusa za prevoz seoskog stanovništva bila je upravo opština Kuršumlija.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krkobabić otvorio prvu regionalnu kancelariju u Prokuplju

Izvor: Blic, 20.Dec.2021

„Otvaranje regionalne kancelarije znači da se Ministarstvo za brigu o selu približava ljudima sa sela. Grad i okrug ustupiće nam sve potrebne resurse, neće biti dodatnih troškova, a mi ćemo imati valjane informacije i celovit uvid u realno stanje na terenu.“ izjavio je danas u Prokuplju ministar...

Nastavak na Blic...

U Prokuplju Regionalna kancelarija Ministarstva za brigu o selu za Toplički okrug

Izvor: Beta, 21.Dec.2021, 15:28

Ugovor na osnovu kog će u Prokuplju biti otvorena Regionalna kancelarija Ministarstva za brigu o selu za Toplički okrug potpisana je danas u tom gradu, rečeno je agenciji Beta iz prokupačke lokalne samouprave.Potpisivanju ugovora prisustvovali su ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, načelnik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.