Od početka godine najmanje dve nesvakidašnje pljačke za Prokuplje, policija još nije pronašla lopove

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2023, 10:16

Od početka godine najmanje dve nesvakidašnje pljačke za Prokuplje, policija još nije pronašla lopove

Ni dvadeset dana nakon nesvakidašnje pljačke salona venčanica u Prokuplju kada je, osim što su ukradene venčanice, čitav salon poliven mašinskim uljem, nema informacija iz policije da li su na tragu počinilaca. Nešto ranije opljačkana je poslovnica MTS-a u centru Prokuplja, ali ni taj slučaj nije rešen, a u prokupačkom tužilaštvu kažu za Južne vesti da još nemaju informacije da li je policija na tragu počiniocima.

Vlasnici Salona venčanica kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da nemaju nikakve informacije dokle se stiglo sa istragom i da su angažovali advokata, te da se nadaju da će policija pronaći počinioca.Salon gotovo potpuno uništen; Foto: A. P.

Prema saznanjima Južnih vesti, postoje snimci najmanje jedne kamere automobila za koji se sumnja da je korišćen za krađu koja se dogodila početkom marta u samom centru Prokuplja i na manje od sto metara od zgrade policije.

Vlasnici salona su tada rekli da je ukradeno 39 venčanica i napravljena šteta za koju procenjuju da iznosi preko 40.000 evra.

To nije jedina pljačka koja se dogodila u Prokuplju u prethodnom periodu, a koja je još nerazjašnjena, iako postoje snimci kamera koje su krajem januara snimile lopova koji je obio i opljačkao poslovnicu MTS-a u centru Prokuplja.

Na snimcima nadzornih kamera koje su novinari Južnih vesti videli, snimljen je lopov koji u ranim jutarnjim satima sa crnom fantomkom na glavi prilazi poslovnici MTS-a, iz ranca izvlači alat i za kratko vreme obija vrata i ulazi u objekat.Lopov pokupio mobilne telefone i pobegao; Foto: Lj. M.

Unutrašnji snimci pokazuju lopova koji u žutoj jakni i sa rancem na leđima uzima telefone koji su bili izloženi i za nekoliko minuta napušta objekat i gubi mu se svaki trag.

Na stolovima u unutrašnjosti poslovnice vidi se i nekoliko lap-topova koji nisu bili interesantni za lopova, već je samo pokupio telefone.

Tužilaštvo je obavešteno da je došlo do obijanja prodajnog objekta MTS poslovnice u Prokuplju i protivpravnog oduzimanja većeg broja predmeta, te da je događaj kavlifikovan kao krivično delo teška krađa protiv NN lica - kažu u Tužilaštvu.

Naloženo je policiji da preduzme sve potrebne istražne i dokazne radnje radi otkrivanja počinioca ove krađe, ali i pored snimaka kamera, još nije identifikovan lopov.

U MTS-u nisu bili raspoloženi da kažu kolika je šteta pričinjena, naglašavajući da su sve podatke rekli policiji i da postoje u zapisniku.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.