ONA OBJAVLJUJE “NAJPRLJAVIJE DETALJE IZ PRIVATNOG ŽIVOTA” POLITIČARA: Ko je “Tračara iz Prokuplja„ zbog koje pljušte tužbe?! (FOTO)

Izvor: S media, 08.Maj.2013, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ONA OBJAVLJUJE “NAJPRLJAVIJE DETALJE IZ PRIVATNOG ŽIVOTA” POLITIČARA: Ko je “Tračara iz Prokuplja„ zbog koje pljušte tužbe?! (FOTO)

"Virtuelna moć" koja se osvaja brojem pratilaca, lajkova, šerova na Fejsbuku i Tviteru omogućava i veliki uticaj u stvarnoj društvenoj zajednici. Potpuno anonimne ličnosti stekle su na desetine hiljada pratilaca zahvaljujući profilima na društvenim mrežama. One su svojim postovima pravile pravi haos, najviše na estradi, a zatim i u politici.

Novi Fejsbuk profil „Tračara >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Prokupljeaktivan je samo dva meseca, a zbog postova o lokalnim političarima i „prljavim detaljima iz njihovog privatnog života“, već su podnete tužbe.

Na meti “Tračare Prokuplje” su istaknuti funkcioneri prokupačkog DS, URS, SPS.

Tračara ih je optuživala, navodeći njihova puna imena i prezimena, da kradu, da imaju intimne odnose s rođacima, seksualne afere sa maloletnicama, da primoravaju svoje službenike na intimne odnose kako bi ostali na poslu.

Najviše su “ocrnjeni” funkcioneri Demokratske stranke.

Predsednik Okružnog odborа DS-а Toplice, Bobаn Lepojević tvrdi dа će on i ljudi iz DS-а Prokupljа koji su bili nа meti „Trаčаre“ podneti privаtne tužbe i dа će neko zbog izrečenih neistinа odgovаrаti.

-Već sumnjаmo nа neke određene ljude, аli će tužbe uslediti tek nаkon što dobijemo tаčnu potvrdu, ističe Lepojević za S media portal.

Fenomen “tračarenja” je poznat od davnina u svakom u društvu, ali je svoju punu snagu dobio zahvaljujući savremenim sredstvima komunikacije. Popularna serija “Tračara” ("Gossip girl") koja se emitovala i na našim domaćim kanalima, dodatno je osnažila taj trend. U seriji bogati tinejdžeri sa Menhetna strepe od misteriozne tračare koja ih budno prati i pikanterije o njihovom životu objavjuje na svom blogu.

Ko je “Tračara”?

Nagađanja ko stoji iza “tračare” su brojna, a najčešće se politički oponenti navode kao izvori ovih “informacija”.

Portal eizbori.com pre nekoliko dana objavio da iza misterioznog profila stoji predsednik SNS-a u Prokuplju Darko Laketić.

-Podneo sam krivičnu prijavu protiv lica koja su to objavila. Na osnovu kojih dokaza i činjenica oni to tvrde? Uradili su i fotomontažu, to je najcrnja politička kampanja protiv SNS-a i mene lično, objašnjava Laketić za S media portal.

-Ja imam samo svoj Fejsbuk nalog zajedno sa svojom suprugom, za svoje prijatelje, dodaje funkcioner SNS i kaže da ni nadležni organi nemaju rešenje za ovakve slučajeve.

U prokupačkoj policiji S media portalu je potvrđeno da su dobili nekoliko prijava zbog vređanja na “Tračarinom” fejsbuk profilu.

-Ovakva dela se gone samo po privatnoj tužbi i za to je nadležno tužilaštvo, objašnjava Tamara Kocić iz PU Prokuplje.

U Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju nisu mogli da nam daju više detalja o ovom slučaju i konkretnim merama koje će se preduzeti.

Brojni su slučajevi različitih objava na društvenim mrežama, snimaka, fotografija, tračeva, koje su uništile ne samo poslovne karijere, već su svoje „žrtve“ obeležile za ceo život. Međutim, često su „akcije na Fejsbuku“ bile i pokretač za rešavanje nagomilanih problema, pružanja pomoći, razotkrivanja prevara, korupcije, pa čak i opasnih kriminalnih dela. Da li će i ovoga puta biti tako?

Marija Dimitrijević

Foto: Facebook

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.