ODBLOKIRAN RAČUN OPŠTINE KURŠUMLIJA

Izvor: Kurir, 06.Feb.2011, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBLOKIRAN RAČUN OPŠTINE KURŠUMLIJA

KURŠUMLIJA - Račun opštine Kuršumlija odblokiran je pošto je ministarstvo finansija Srbije potvrdilo da je ovlašćeno lice za deponovanje potpisa u Upravi za trezor novoizabrana predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević iz Demokratske stranke. Time je posle nekoliko dana deblokiran opštinski račun.

Prema rečima Vesne Jakovljević, opštinski račun je bio blokiran zbog višemesečnog dvovlašća u opštini. Pošto je Vesna Jakovljević deponovala svoj potpis u Upravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << trezora u Prokuplju, predstavnici koalicije Nove Srbije (NS), Demokratske stranke Srbije (DSS) i Srpske radikalne stranke (SRS) su zatražili da se preispita validnost njenog potpisa, jer smatraju da je ona nelegalno postavljena na mesto predsednika opštine.

- Juče me je službeno lice Uprave trezora iz Prokuplja obavestilo da je iz ministarstva finansija stigla odluka u kojoj se navodi da sam ja lice čiji je deponovani potpis validan. Već u ponedeljak najprioritetnijim budžetskim korisnicima biće prebačena novčana sredstva. To su škole, čije su učionice hladne zbog blokade računa, obdaništa i ostali korisnici budžeta - rekla Jakovljevićeva.

Nekoliko odbornika i opštinska rukovodstva DSS, SRS i NS, koji su pre šest dana stupili u štrajk glađu, nalaze se u kancelariji predsednika opštine i preko lokalne televizije najavljuju da neće izvršiti primopredaju vlasti, niti će napuštati zgradu opštine.

Novoizabrani predsednik opštine Dejan Milošević (G17 plus) tvrdi da oni ne štrajkuju glađu i da će u ponedeljak pokušati da pregovaraju s njima da oslobode prostorije u zgradi opštine Kuršumlija.

- Uzurpirali su prostorije u toj zgradi i obmanjuju javnost da štrajkuju glađu. Već šest dana ne izlaze iz nje, a svakodnevno im se dostavlja hrana iz lokalnih restorana i pekara. Pokušaćemo da pregovaramo sa njima da mirno napuste zgradu opštine kako bi mogli neometano da obavljamo našu dužnost - rekao je Milošević.

Dvovlašće u opštini Kuršumlija traje više od tri meseca. Na jednoj strani je koalicija DSS-NS-SRS, koja ne želi da izvrši primopredaju vlasti, a na drugoj je koalicija DS-G17-SPS.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Blokirana zgrada opštine Kuršumlija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2011, 13:21

KURŠUMLIJA -..Opštinsko rukovodstvo Kuršumlije koje čine predstavnici Demokratske stranke Srbije (DSS), Nove Srbije (NS) i Srpske radikalne stranke (SRS), kao i nekoliko odbornika tih stranaka, zaključali su se jutros u zgradu opštine i nisu dozvolili da niko od zaposlenih u toj instituciji uđe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.