O njemu će se tek pričati i pisati

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O njemu će se tek pričati i pisati

PROKUPLJE –  U privatnom životu tih miran, naprosto – neprimećen, na fudbalskom terenu pravi lav. To je Lazar Gajić (13), mladi fudbaler Topličanina i predstavnik Regiona istočne Srbije (RIS).

Fudbal je, kako to obično biva, zavoleo gledajući utakmice na televiziji.

Maštao sam da i ja jednog dana postanem fudbaler kome će se aplaudirati. Odlučio sam se da uporedno sa učenjem u školi savlađujem fudbalsko znanje na terenu Topličanina. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Verujem da mi, bar za sada, podjedanko dobro idu i škola i fudbal“, priča za Jugmediu Lazar, neustrašivi fudbaler na terenu, bez izgubljene lopte.

On je svuda po desnoj poziciji na kojoj igra, potencijal poželjan za svaki klub u  pionirskom sastavu.

Počeo je da trenira još u prvom razredu u Turističkom sportskom centru, kod trenera Dejana Stojanovića i Aleksandra Pantića, od kojih je učio fudbalsku abecedu.

Lazar je bio na raznim selekcijama  kao predstavnik RIS-a u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i svuda plenio svojim fubdalskim umećem. Ove godine je prošao još dve selekcije i kao starosedelac u njoj, gde dolaze mlađi talenti, sačuvao standarno mesto u prvom sastavu pionira RIS-a.

Otac Aleksandar, majka Dragana i posebno deda Vuksan su, uz trenere, njegova najveća podrška na putu ka, kako se nada mladi fudbalski dragulj, zvezdama. Oni mu, pored nesebične moralne pružaju i finansijsku pomoć.

Na njemu je da li će uspeti kao fudbaler ili ne. Što se tiče nas – porodice, ima svu podršku da redovno trenira i odlazi na turnire i selekcije koje mi sami finansiramo. Odlazio je na turnire u Italiju, Sloveniju, u Kuću fudbala i otuda se uvek vraćao sa zlatnim medaljama oko vrata, što je za nas roditelje posebna čast. Tim uspesima nas još više obavezuje da istrajemo. Nećemo odustati jer verujemo u Lazara“, priča otac Aleksandar.

Ništa manje reči hvale za Lazara nema ni selektor Topličkog okruga Aleksandar Dikić koji potvrđuje sve što smo čuli o ovom vanserijskom fudbaleru.

Ovakvih talenata ima dosta ali mladi fudbaler Lazar je potencijal kojeg treba ispratiti do kraja. Radi se o dobrom dečaku i još boljem fudbaleru. On je, zapravo, dragulj Topličkog okruga kada je reč o njegovom uzrastu. Na dobrom je putu da postane vrstan fudbaler“, ističe Dikić.

Ipak, Dikić, kao i Lazarovi roditelji, smatra da najveći teret na svojim mladim plećima upravo nosi ovaj trinaestogodišnjak.

Pored talenta poseduje snažan metalni sklop, pa nema razloga da ne verujem  u njegovu blistavu budućnost“, zaključuje  ovaj fudbalski stručnjak.

Vukašin Stevanović
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.