Nezaposleni Prokupčani uče kako da budu pratioci deci iz osetljivih grupa

Izvor: JužneVesti.com, 27.Avg.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaposleni Prokupčani uče kako da budu pratioci deci iz osetljivih grupa

Kako biti lični pratilac deci sa smetnjama u razvoju i pružiti im podršku u učenju, napredovanju i uključivanju u grupu vršnjaka, kao i koje su zakonske odrednice u vezi sa ulogom pratilaca, samo su neke od tema obuke koju prolazi 26 ljudi iz Prokuplja koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Obuku organizuje prokupačko Udruženje “Inkluzija danas“, a svi polaznici će nakon završetka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << obuke dobiti sertifikate Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu i time, kažu organizatori, i mogućnost da budu angažovani za pružanje ove usluge.

Svesni toga da je potreba za ovom uslugom sve veća, i svesni toga da je deci usluga najneophodnija upravo u periodu kada najviše mogu da napreduju, čvrsto verujemo da će polaznici obuke vrlo brzo naći posao. Želimo da damo doprinos unapređenju ove usluge socijalne zaštite, namenjene ciljnoj grupi – deci sa smetnjama u razvoju - rekao je Ivica Krstović, predsednik Udruženja “Inkluzija danas”.

Napominje da će nakon završene obuke učesnici biti osposobljeni da prepoznaju različite vrste smetnji u razvoju, a samim tim i prilagode stepen potrebne podrške, sami procenjuju dnevne aktivnosti u skladu sa individualnim potrebama deteta, pruže podršku porodici deteta sa invaliditetom i adekvatnu pomoć u hitnim situacijama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.