Nema više pasa lutalica

Izvor: Glas javnosti, Beta, 24.Jul.2009, 04:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema više pasa lutalica

PROKUPLJE - Novoformirana šinterska služba, koja odlukom Skupštine opštine Prokuplje odnedavno radi u okviru Javno-komunalnog preduzeća „Čistoća“, ovog meseca u tri akcije uklonila je 29 pasa sa ulica tog grada. Psi su po svim propisima uhvaćeni i zbrinuti u azil za pse i mačke lutalice u Blacu sa kojim opština ima ugovor o finansiranju boravka domaćih životinja koje nemaju vlasnike.

Novoformirana služba >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za zbrinjavanje pasa i mačaka lutalica ima dva specijalno obučena radnika za hvatanje životinja i jednog vozača koji upravlja kamionetom s kavezom kojim se psi i mačke posle svake akcije transportuju do azila.

Kako tvrde u „Čistoći“, psi i mačke koji imaju ogrlice se ne hvataju, a svi koji su izgubili psa koji nije posedovao ogrlicu mogu da ga vrate ako se obrate šinterskoj službi ili azilu za pse u Blacu u roku od tri dana od nestanka psa.

Prokuplje ima veliki problem sa psima lutalicama, a pretpostavlja se da ih trenutno samo u gradu ima nekoliko stotina. Taj problem je veći u seoskim sredinama gde čopori pasa napadaju živinu i nanose velike štete domaćinstvima.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.