Muke Prokupčana: Konji bez ikakve kontrole šetaju i plaše ljude i decu

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muke Prokupčana: "Konji bez ikakve kontrole šetaju i plaše ljude i decu"

Kod pomoćnog stadiona u Prokuplju i duž keja na reci Toplici prisutno je nekoliko konja. Građani koji tuda prolaze su uplašeni, javlja "Prokuplje na dlanu".

Kako portal navodi, pre dva dana zabeležen je slučaj da je jednu Prokupčanku jurio konj.

Iako su upoznati sa situacijom, u lokalnoj samoupravi još nisu rešili problem tih konja, kao ni štale koja je nelegalno napravljena ispod jednog od dva mosta na Toplici u samom gradu, piše " >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prokuplje na dlanu".

"Pre dva dana ušla je kobila sa ždrebetom u moje dvorište. Kada sam probala da je izbacim okrenula se ka meni i ja sam se uplašila i zaključala u kuću. Ne znam koliko su dugo bili u mom dvorištu, ali mesecima ti konji bez ikakve kontrole šetaju i plaše ljude i decu", kaže Prokupčanka koja je imala neprijatnost sa konjima.

Portal navodi da je reč o četiri konja koji su pušteni i slobodno šetaju te zbog njih ponekad radnici ne mogu da pređu ulicu i uđu u obližnju fabriku, a deca koja dolaze na stadion stalno su uplašena.

U prokupačkoj Gradskoj upravi kažu da je komunalna inspekcija izlazila na teren i podnela prekršajne prijave, dodaje portal i podseća da po zakonu na teritoriji grada nije dozvoljeno čuvanje domaćih životinja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.