Ministarstvo: Četvrtina prijavljenih smetlišta Očišćena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2011, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Četvrtina prijavljenih smetlišta Očišćena

BEOGRAD -

Građani Srbije prijavili su od 10. oktobra 454 lokacije za čišćenje, a do sada je očišćeno 125 smetlišta, saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije.

Kako se u saopštenju navodi, u akciji "Prijavite lokaciju za čišćenje" trebalo bi da bude očišćeno 405 smetlišta, a u toku je uklanjanje smeća na pet mesta u Trsteniku, Čajetini, Užicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Despotovcu i Novom Beogradu.

U beogradskim opštinama očišćena su 54 smetlišta, u Prokuplju 17, Kladovu 13, pet u Zrenjaninu, po tri u Subotici, Smederevskoj Palanci, Ubu, Novom Sadu i Kruševcu, a po dve u Nišu, Kikindi, Mionici, Kuršumliji i Kraljevu.

Smetlišta su uklonjena i u Požegi, Aranđelovcu, Somboru, Velikoj Plani, Rekovcu, Bojniku, Novom Pazaru, Tutinu, Kovačici, Ivanjici i Malom Zvorniku, dodaje se u saopštenju.

Divlja smetlišta prijavilo je 100 opština, a najviše prijava stiglo je iz Kladova, Majdanpeka, Beograda, Prokuplja i Niša. Od prijavljenih lokacija, zbog količine otpada 12 nije bilo moguće očistiti i ta mesta okarakterisana su kao divlje deponije.

Tri divlje deponije postoje u opštini Odžaci, dve u Novom Kneževcu i po jedna u Ćupriji, Somboru, Pećincima, sečnju, Prijepolju, Apatinu i beogradskoj opštini Čukarica.

Resorno ministarstvo odbacilo je prijave za čišćenje 49 prijavljenih lokacija zbog, kako se navodi, nepravilno popunjenog formulara na sajtu, nedovoljno unetih informacija kao i izostavljene fotografije smetlišta.

Građani mogu da prijave mesta za čišćenje na sajtu www.ocistimosrbiju.rs, a akciju sprovodi Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u saradnji sa opštinskim upravama i preduzećima.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Očišćena četvrtina prijavljenih smetlišta u Srbiji

Izvor: Blic, 20.Nov.2011

Građani Srbije prijavili su od 10. oktobra 454 lokacije za čišćenje, a do sada je očišćeno 125 smetlišta, saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije...Kako se u saopštenju navodi, u akciji "Prijavite lokaciju za čišćenje" trebalo bi...

Nastavak na Blic...

OČIŠĆENA ČETVRTINA PRIJAVLJENIH SMETLIŠTA U SRBIJI

Izvor: Kurir, 20.Nov.2011

BEOGRAD - Građani Srbije prijavili su od 10. oktobra 454 lokacije za čišćenje, a do sada je očišćeno 125 smetlišta, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije. Kako se u saopštenju navodi, u akciji "Prijavite lokaciju za čišćenje" trebalo...

Nastavak na Kurir...

Očišćena četvrtina prijavljenih smetlišta u Srbiji

Izvor: Glas javnosti, 21.Nov.2011, 07:32

BEOGRAD - Građani Srbije prijavili su od 10. oktobra 454 lokacije za čišćenje, a do sada je očišćeno 125 smetlišta, saopštilo je  Ministarstvo zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije. Kako se u saopštenju navodi, u akciji "Prijavite lokaciju za čišćenje" trebalo...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.