Manifestacija Dani Prokupca u petak i subotu u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 17.Nov.2022, 15:15

Manifestacija "Dani Prokupca" u petak i subotu u Prokuplju

Najpoznatiji toplički vinogradari koji se pre svega bave gajenjem sorte "prokupac" predstaviće svoje proizvode i prisustvovati predavanjima o toj sorti grožđa na četvrtoj po redu manifestaciji "Dani Prokupca u gradu svetog Prokopija" koja se organizuje u Prokuplju u petak i subotu, 18. i 19. novembra. Ulaz je slobodan, uz preporuku organizatora da posetioci pošalju bar jedan SMS sadržine 1363 na broj 3030 za pomoć u lečenju Mihajla Taskovića.

Organizatori manifestacije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << podsećaju da je ovogodišnja tema skupa "Prokupac nas spaja", a da je zvanični promoter motivacioni govornik Đorđe Mitrović, koji kako kažu, junačkom borbom i sa zdrastvenim problemima daje primer vedrog duha i istrajnosti.Sa prošlogodišnje manifestacije "Dani Prokupca"; Foto: A. M.

U sklopu manifestacije svake godine predstavljamo i vinariju iznenađenja, ove godine je to vinarija “Botunjac” iz Donjeg Zleginja u Župi aleksandrovačkoj gde na porodičnom imanju Botunjac nastaju vrhunska vina istog imena, koja su neobičan spoj tradicije, tehnologije i ljubavi prema tom piću - kažu organizatori manifestacije.

Ovogodišnji "Dani Prokupca" počinju u petak 18. novembra u 14 sati u prokupačkom Muzeju, kada će, između ostalih, svoje izlaganje na temu "Razvoja turizma u Toplici i na Jastrepcu kroz prizmu Prokupca koji nas spaja" imati Marko Jakšić, predstavnik Udruženja proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla.Manifestacija posvećena vinu sorte Prokupac; Ilustracija; foto: A. K.

U subotu od 11 do 14 sati u centru Prokuplja predstavićemo vinarije koje gaje prokupac, lokalne destilerije, planinske i ostale potencijale Topličkog kraja. Okupljanje ljubitelja vina i turističkih promotera biće u bašti kafića u pešačkoj zoni u Prokuplju, koji je ujedno i pokrovitelj manifestacije- dodaju organizatori.

Naglašavaju i da je tokom trajanja manifestacije planirano upoznavanje sa programom vinarija, degustacija prokupca i ostalih vinskih sorti, upoznavanje sa turistickim projektima, proizvođačima rakije, lokalne hrane i promoterima topličkog kraja, a organizatori manifestacije su Udruženje građana "Volim Jastrebac“ i agencija "Jastreb-epigenija“.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.