Izvor: RTV 5, 28.Sep.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalni funkcioneri u Prokuplju zamrzli svoje plate

U saopštenju dostavljenom agenciji Beta, navodi se da su novoizabrani funcioneri iz redova SNS, Socijalističke partije Srbije (SPS) i Ujedinjenih regiona Srbije (SPS) odbili da povećaju svoje plate iako je to bilo po zakonu i u skladu sa Uredbom Vlade Srbije, zbog teške ekonomske situaciju i lošeg stanja u budžetu te opštine nasledjenom od prethodne vlasti.
Navodi se da će se vladina Uredba o povećanju plata, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << koja se primenjuje od januara ove godine u svim lokalnim samoupravama u Srbiji, u Prokuplju primeniti samo na plate zaposlenih u opštini.
"Smatramo da je potpuno neprimereno teškoj ekonomskoj situaciji i stanju u budžetu da se plate funkcionera povećavaju", navodi se u saopštenju.
U Prokuplju je nedavno prekomponovana vladajuća koalicije koju sada čine SNS, SPS i URS a do nedavno vodeća stranka u vlasti, Demokratska stranka, sada je u opoziciji.
Za novog predsednika opštine izabran je LJubiša Djurković (SPS) koji je bio predsednik Skupštine, dok je za predsednika Skupštine izabran Radoslav Mihajlović (SNS), a za pomoćnika predsednika opštine Milica Erić (SNS).
Do sada nije bilo drugih promena na rukovodećim mestima u lokalnoj samoupravi koje se se očekuju na sledećoj sednici lokalne skupštine koja bi trebalo da bude održana do 15 oktobra. 

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.