Lokalna vlast prodaje lokal Apoteke u centru Prokuplja

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jun.2023, 08:45

Lokalna vlast prodaje lokal Apoteke u centru Prokuplja

Odlukom Skupštine gradska vlast u Prokuplju odlučila je da proda lokal u samom centru u kome je prethodnih decenija bila smeštena Gradska apoteka. Krajem 2020. godine Apoteka je izdata koncesionaru "Filly farm" na 15 godina, a lokal koji i danas koristi ta apoteka ponuđen je na prodaju po početnoj ceni od 75.000 dinara po kvadratu, odnosno ukupno 32.325.000 dinara.

Radi se o prestižnom objektu na ulazu u pešačku zonu, ukupne površine od 431 metra kvadratnih, a gradska >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vlast je formirala tročlanu komisiju koja će odlučivati o najpovoljnijim ponudama.Kupac će moći da koristi lokal nakon 13 godina; Foto: Lj. M.

Prodaje se poslovni prostor za koji nije utvrđena delatnost površine 109 metara kvadratnih, poslovni prostor od 96 i 226 metara kvadratnih. Celokupan prostor se nalazi u stambeno-poslovnoj zgradi u ulici Ratka Pavlovića Ćićka broj 1. Kako je lokal predmet koncesionog ugovora sa farmaceutskom kućom Filly farm, budući kupac će biti u obavezi da omogući koncesionaru korišćenje lokala narednih 13 godina, koliko je predviđeno da traje koncesija - kaže se u javnom oglasu za prodaju lokala.

Lokal se prodaje u viđenom stanju bez prava kupca na naknadne reklamacije, a konačna kupoprodajna cena biće poznata nakon prikupljanja pisanih ponuda koje zainteresovani mogu poslati do 26. juna.

Kriterijum za odabir kupca je najviša ponuđena cena po metru kvadratnom, a rok za plaćanje je 8 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora.

I dok je odluka o prodaji lokala za vlast prihvatljiva, opozicija u Prokuplju smatra da se radi o zloupotrebi i nameštenom tenderu kako bi taj prostor kupio neko od ljudi bliskih lokalnoj vlasti.

Marko Ristić, odbornik Zavetnika u lokalnom parlamentu i narodni poslanik u Skupštini Srbije kaže da odbornici te stranke nisu podržali odluku kojom se otuđuje objekat u centru grada.

Godinama unazad slušamo priče da finansijska situacija u gradu nikad nije bila stabilnija i bolja! Na direktno pitanje čelnicima grada zašto se prodaje objekat apoteke koji se nalazi na najpromentnijem i u najatraktivnijem delu grada, nismo dobili odgovor - komentariše Ristić.

Kaže da je ovo još jedna od loših odluka u nizu koja se tiče funkcionisanja i upravljanja imovinom grada, od raznih koncesija do najave da će nova Gradska pijaca za koju je država uložola preko 385 miliona dinara biti predata beogradskoj firmi na upravljanje kao i parking mesta i ostale profitabilne delatnosti, do najnovije odluke da se bazen i teniski tereni izdaju koncesionaru.

Jedinom gradskom komunalnom Javnom preduzeću Gradski vodovod ostalo je da se bavi prodajom i naplatom vode i uslugama na groblju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.