Lidl kupio zemljište za izgradnju objekta u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 02.Feb.2021, 20:20

"Lidl" kupio zemljište za izgradnju objekta u Prokuplju

Nemački lanac supermarketa Lidl kupio je 1,39 hektara zemljišta u Prokuplju, u blizini Poljoprivredne škole, na javnoj licitaciji na kojoj su učestvovala tri privrednika, a najveću sumu od 87.481.000 dinara ponudio je nemački kupac.

U Gradskoj upravi kažu da je drugi učesnik nadmetanja licitirao do 85 miliona, treći je odustao posle 50 miliona na licitaciji, a napominju da je početna cena bila 20.829.000 dinara.

U narednom periodu očekuje se potpisivanje ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa izabranim ponuđačem, a najkasnije za 30 dana, kada će biti i poznati detalji oko početka izgradnje, odnosno otvaranja objekta - rekli su u Gradskoj upravi.

Kako stoji u oglasu za prodaju zemljišta, Lidl će biti u obavezi da privede prostor planiranoj nameni u roku od 18 meseci od dobijanja svih potrebnih građevinskih dozvola i uslova u skladu sa propisima, a Grad Prokuplje se obavezuje da zemljište privede nameni za potrebe kupca, odnosno da o svom trošku uradi komunalno opremanje i infrastrukturu.Lokacija gde će Lidl sagraditi svoj objekat; Foto: Geosrbija

Inače, reč je o lokaciji na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša gde je u toku izgradnja zelene pijace koja je počela da se radi 2018. godine, a projekat vredan 1,1 milion evra se realizuje uz finansijsku pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Sredinom 2019. godine gradska vlast u Prokuplju je u tom delu finansirala sa 8 miliona dinara i izgradnju mosta preko Stražavačkog potoka koji spaja naselje Sokićev bulevar sa novom pijacom i u budućnosti novim objektom Lidla.

Prokuplje, i pored činjenice da je centar Topličkog okruga i jedini sa statusom grada, do sada nema na svojoj teritoriji ni jedan poznati trgovinski lanac, pa su građani često, ukoliko žele da jeftinije pazare, odlazili do 30-ak kilometara udaljenog Niša, što je ljudima iziskivalo dodatne troškove.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.