Kroz smetove na dijalizu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroz smetove na dijalizu

KURŠUMLIJA - Pripadnici Službe za spasavanje Ministarstva unutrašnjih poslova, danas oko 16 časova uspeli su da se probiju kroz smetove do bolesnice Živke Milovanović (68) koja je nakon toga hitno prebačena na dijalizu u bolnicu u Prokuplju.

Posle 24 časa, koliko su trajali pokušaji pripadnika ovdašnje komunalne službe da se teškom mehanizacijom probiju do Živke Milovanović, koja živi u selu Dedinac koje je od Kuršumlije udaljeno 12 kilometara, ekipa Službe za spasavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Prokuplja uspela je danas da se probije kroz smetove visoke dva metara.

"Iako je put do sela u kome živi starica čije je zdravlje bilo ugroženo bio neprohodan i zavejan snegom, nakon nekoliko sati uspeli smo uz pomoć motornih sanki kojima je to jedino bilo moguće da se probijemo do kuće Milovanovića", rekao je šef ekipe za spasavanje iz Prokuplja Zlatan Đordjević.

Direktorka Doma Zdravlja u Kuršumliji Ljiljana Arsenijević potvrdila je da je ekipa za spasavanje uspela da se probije do pacijentkinje i da je ona kolima hitne pomoći prebačena na dijalizu u bolnicu u Prokuplju.

"Njeno zdravstveno stanje je sada stabilno", rekla je ona i dodala da je situacija bila kritična i da je bolesnici život mogao da bude ugrožen da nije danas bila prebačena na dijalizu.

Prema rečima Arsenijević ekipe hitne pomoći Doma Zdravlja u Kuršumliji od četvrtka su pokušavale u više navrata da se probiju do obolele starice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.