Konkurs za jednokratnu pomoć studentima sa teritorije Prokuplja

Izvor: JužneVesti.com, 20.Okt.2021, 09:59

Konkurs za jednokratnu pomoć studentima sa teritorije Prokuplja

Studenti druge i starijih godina koji se finansiraju iz budžeta, imaju prosek ocena 9 i više, prvi put upisuju narednu godinu studija školske 2020/21. godine i imaju prebivalište na teritoriji Prokuplja, mogu do 19. novembra da konkurišu za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za podsticanje obrazovanja i usavršavanje nadarenih studenata koje dodeljuje Grad Prokuplje. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Iz budžeta je za ovu namenu izdvojeno oko 3 miliona dinara.

Pravo da učestvuju imaju i studenti koji studiraju i u inostranstvu, ukoliko se njihovo školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, a svoj status studenti dokazuju dokumentom izdatim od strane fakulteta.

Radi se o jednokratnim novčanim nagradama, a visina nagrade će biti određena u zavisnosti od broja prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa. Prošle godine su 92 studenta dobila jednokratnu nagradu koja je iznosila po 33.000 dinara. Očekujemo da ćemo i ove godine imati isti ili veći broj nagrađenih visokoškolaca koji ispunjavaju uslove konkursa – kažu u prokupačkoj Gradskoj upravi.

Od dokumentacije za ostvarivanje prava na novčanu pomoć potrebno je priložiti uverenje o prosečnoj oceni tokom celog studiranja, uverenje o upisanoj godini ili apsolventskom stažu na teret Republike Srbije, potrebna je fotokopija lične karte i broj dinarskog bankovnog računa na koji će sredstva biti uplaćena.

Dokumenta se predaju u pisarnici Gradske uprave u Prokuplju sa naznakom "Za Komisiju za dodelu novčanih sredstava za podsticanje obrazovanja i usavršavanja nadarenih učenika i studenata".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.