Koncert Željka Samardžića povodom gradske slave Prokuplja

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jul.2023, 12:27

Koncert Željka Samardžića povodom gradske slave Prokuplja

Ovogodišnji program obeležavanja gradske slave Prokuplja Svetog Prokopija počeće 14. jula sportskim aktivnostima na Trgu topličkih junaka, nastaviće se narednog dana otvaranjem Likovne kolonije “Boža Ilić”, a do dana slave 21. jula Prokupčane očekuje svakodnevni kulturno-zabavni i sportski program, kao i koncert Željka Samardžića zakazan za 20. jul od 22 sata.

Prokupčani će iz gradskog budžeta izdvojiti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << oko 2 miliona dinara za organizaciju koncerta i vatrometa koji je planiran.

Mi smo ranije sproveli anketu i odluka naših sugrađana je da obeležavanje gradske slave proslave uz Željka Samardžića i za to je plaćeno 1.175.000 dinara. Pored toga, bina sa ozvučenjem nas je koštala oko 550.000, 300.000 smo platili vatromet i obezbeđenje nas košta 70.000 dinara. Kao i prethodnih, i ove godine pripremljen je bogat program prilagođen svim generacijama, a mogu izdvojiti Prokopovdansku akademiju veče uoči slave, na kojoj će biti dodeljene plakete i pohvalnice Sveti Prokopije, najveća priznanja koje Grad dodeljuje pojedincu ili instituciji u toku godine - rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Prokupačni će moći da se takmiče i u ribolovu na reci Toplici, a svi zainteresovani mogu da se prijave i za takmičenje u spremanju riblje čorbe koje će biti organizovano na zelenoj pijaci u tom gradu.

Pored toga, u sklopu obeležavanja Svetog Prokopija, organizovaće se i guslarsko veče, revija oldtajmera, praznično bdenje, liturgije.

Na dan slave zvanični deo počinje u 7:30 ispred crkve Sveti Prokopije dočekom vladike Arsenija i svečanom liturgijom, od 13 sati biće postavljeni štandovi u pešačkoj zoni na kojima će građani moći da se posluže, a za kraj od 19 sati planiran je kulturno-umetnički program u kome će učešće uzeti lokalni bendovi, folklorne grupe, umetnici i zabavljači.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.