Janković: Ne smemo da se plašimo

Izvor: RTS, 17.Mar.2017, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Ne smemo da se plašimo

Predsednički kandidat Saša Janković obišao je Prokuplje gde je poručio da je poslednja stvar "koju sebi u ovom trenutku smemo da dozvolimo, jeste da se plašimo". Janković se obratio i građanima Vranja.
Janković je u razgovoru sa građanima i građankama Prokuplja istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da razloga za strah ne sme da bude i dodao da vlast treba da se plaši građana, isto kao što i mrak uzmiče pred svetlošću, prenosi Tanjug.

"Što se više plašimo, sve su drskiji, bahatiji i bezobrazniji. Ali, reći ću vam nešto – sada su oni počeli da se plaše vas", rekao je Janković, koji je istakao i da su "rezultati svih istraživanja" takvi da, ukoliko bude drugog kruga, Aleksandar Vučić neće dobiti izbore.
Bivši košarkaški trener i selektor Dušan Duda Ivković rekao je da sada građani znaju ko stroji uz Jankovića i isto tako dobro znaju i da nisu favoriti, ali da "ova ekipa može svakog da pobedi".
Janković je obišao i Vranje i pozvao glasače da 2. aprila u što većem broju izađu na izbore, "da iskoriste svoje pravo da od podanika postanu ljudi" i ocenio da je izvesno da će, ako bude drugog kruga, aktuelni premijer i kandidat za predsednika Aleksandar Vučić izgubiti izbore, prenosi Beta.
Janković je pred više od hiljadu pristalica na Trgu Staniše Stošića rekao da "Vučić ne može da drži sedam miliona ljudi pod vodom i objašnjava im kako će im porasti škrge".
"Ono što je sigurno, to je da Vučić ne zna šta je država, jer da zna, stajao bi ponizno pred svima nama. Zbog svih neotvorenih radnih mesta, zbog toga što nas neprestano ubeđuje koliko nam dobro ide. Da ima stida, bilo bi ga sramota kako nam ide", rekao je Janković.
Naveo je da zna šta je država zato što se sve vreme svoje karijere bavi državom, i da je za njeno funkcionisanje potrebno samo da svako radi svoj posao.

"Znam da nam ništa ne fali, imamo dobre i čestite ljude. Vreme je da stanemo i kažemo: dalje neće moći. Da ne bi jedina fabrika koja u Srbiji radi bila fabrika za izradu kamena temeljaca. Da ne bi naši temelji bili urušeni kao one noći u Savamali", rekao je Janković.
Janković je rekao i da se njegov predizborni skup razlikuje od predizbornih skupova SNS-a i SPS-a po tome što građani koji su došli nisu besplatno dovezeni autobusima iz drugih mesta.
"Nisam došao da dajem po 1.000–2.000 dinara za glas, nisam došao da kupujem glasove. Nisam došao s kriminalcima da vam uterujem strah u kosti. Imamo mi ono što nam treba, imamo naš glas i to je sve što nam je potrebno. Iskoristite svoje pravo", rekao je Janković.
Profesorka Srbijanka Turajlić rekla je da bi izbor Saše Jankovića za predsednika Srbije zaustavio odlazak mladih iz zemlje, zato što bi se vratilo poverenje u institucije, kojeg sada nema.
Ona je rekla i da nije tačno da svako ko dođe na vlast počne i da je zloupotrebljava, navodeći kao primer Sašu Jankovića, koji je dugogodišnji zaštitnik građana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janković: Počeli su da se plaše građana

Izvor: N1 televizija, 17.Mar.2017

Poslednja stvar koju sebi u ovom trenutku smemo da dozvolimo jeste da se plašimo, poručio je u Prokuplju predsednički kandidat Saša Janković...On je istakao da razloga za strah ne sme da bude, jer vlast treba da se plaši građana, isto kao što mrak uzmiče pred svetlošću...“Nema više kud....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.