I prokupački lekari leče izbeglice u Preševu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Avg.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I prokupački lekari leče izbeglice u Preševu

Medicinska ekipa od 2 lekara i 4 tehničara iz Prokuplja od srede ujutru je u Preševu kao ispomoć u zbrinjavanju izbeglica koji svakodnevno u tu opštinu stižu iz pravca Makedonije.

Lekar iz ove ekipe Ljubica Stanković kaže da su oni već na terenu i da učestvuju u zbrinjavanju.

Oni koji traže medicinsku pomoć se žale na iscrpljenost, malaksalot i prehladu. Priliv izbeglica je neprestan, ali uspevamo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da svima koji nam se obrate izađemo u susret - kaže Stankovićeva.

Ona dodaje da će se nadalje, sve dok postoji potreba, medicinske ekipe iz Prokuplja raspoređevati kao ispomoć u Preševu.

Podsetimo, pored prokupačkih, i lekari niškog Doma zdravlja priključili su se kolegama sa juga kako bi pružili prvu pomoć izbeglicama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.