Hapšenje u niškom Želji zbog malverzacija sa novcem iz budžeta Grada

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2024, 17:58

Hapšenje u niškom "Želji" zbog malverzacija sa novcem iz budžeta Grada

Zbog sumnje da je 1,6 miliona koje je dobio od Grada za potrebe kluba iskoristio za drugu namenu, kao i da je uz falsifikovanje računa uplatio 1,5 miliona para kluba na račune preduzeća, uhapšen je 53-godišnji S. M. iz Niša. Kako Južne vesti nezvanično saznaju, radi se o odgovornom licu Rukometnog kluba Železničar iz Niša. Pored njega, uhapšeni su i 43-godišnji B. K, 57-godišnji G. B. i 37-godišnji M. J. V. iz Niša, kao i 42-godišnji A. M. iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Prokuplja zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba poverenja podstrekavanjem.

Uhapšeni S. M. se sumnjiči da je od decembra 2021. do septembra 2022. godine, novac u iznosu od 1.688.596 dinara, koji je dobio od Grada za određene potrebe kluba, iskoristio za drugu namenu, što je suprotno finansijskom planu utrošaka sredstava, kažu u niškoj policiji.

Sumnja se da je izvršio krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti i zloupotreba poverenja. Takođe se sumnja da je tokom 2022. godine, na osnovu falsifikovanih računa, uz podstrekavanje ostalih četvoro osumnjičenih, na račune njihovih preduzeća prebacio 1.566.000 dinara, a koje su takođe pripadale klubu - kažu u policiji.

Takođe, policija je uhapsila 43-godišnjeg B. K, 57-godišnjeg G. B. i 37-godišnjeg M. J. V. iz Niša, kao i 42-godišnjeg A. M. iz Prokuplja zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba poverenja podstrekavanjem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su sproveli hapšenje u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu.

S. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, dok su B. K, G. B, M. J. V. i A. M, uz krivičnu prijavu, privedeni u tužilaštvo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.