Hapšenja u Merošini

Izvor: RTS, 17.Sep.2010, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja u Merošini

Uhapšena tri policijska službenika u Merošini, osumnjičena da su Albancima sa Kosova omogućili prijavu prebivališta radi dobijanja srpskog pasoša. Svi slučajevi lažnog prijavljivanja boravišta biće poništeni, poručio ministar Dačić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su uhapšeni Dragan K. (44), Jovica J. (42) i Saša M. (40), svi iz Merošine, zbog sumnje da su omogućili Albancima sa Kosova prijavu fiktivnog prebivališta, radi dobijanja srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biometrijskog pasoša.

Osumnjičeni će biti saslušani pred istražnim sudijom u Prokuplju.

Predsednik Osnovnog suda u Prokuplju Slavko Miletić rekao je agenciji Beta da ga je policija obavestila da su tri službenika Policijske uprave u Merošini juče privedena i da će tokom dana biti saslušani pred istražnim sudijom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će biti poništeni svi slučajevi lažnog prijavljivanja boravišta i da ih policija istražuje.

Nekoliko desetina ljudi protestovalo je pre desetak dana u Merošini, zbog toga što je oko 50 Albanaca sa Kosova nedavno dobilo dokumenta o stalnom prebivalištu u toj opštini, posle čega su upisani i u birački spisak.

Organizatori protesta, Udruženje boraca ratova od 1990. do 1999. godine i Pokret socijalista Toplice, podneli su zbog toga krivične prijave protiv pojedinih policajaca u Merošini, tvrdeći da Albanci samo fiktivno žive u toj opštini i da su upisani samo kako bi dobili pasoše Srbije, sa kojima može da se putuje bez viza u EU.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja zbog fiktivnih prijava

Izvor: B92, 17.Sep.2010

Prokuplje -- Tri policijska službenika u Merošini privedena su zbog sumnje da su omogućili Albancima sa Kosova prijavu fiktivnog prebivališta radi dobijanja pasoša... Oni će danas biti saslušani pred istražnim sudijom u Prokuplju...Predsednik Osnovnog suda u Prokuplju Slavko Miletić rekao je...

Nastavak na B92...

Uhapšena tri policijska službenika u Merošini

Izvor: Blic, 17.Sep.2010

Tri policijska službenika u Merošini, privedena zbog sumnje da su omogućili Albancima sa Kosova prijavu fiktivnog prebivališta radi dobijanja srpskog biometrijskog pasoša, biće danas saslušani pred istražnim sudijom...Predsednik Osnovnog suda u Prokuplju Slavko Miletić rekao je agenciji Beta...

Nastavak na Blic...

Privedeni „stanodavci” Albancima sa Kosmeta

Izvor: Politika, 17.Sep.2010

Juče do kraja radnog vremena pred istražnim sudijom u Prokuplju trajalo saslušanje privedenih i svedoka..Prokuplje – Kako nezvanično saznaje „Politika” istražnom sudiji Osnovnog suda u Prokuplju privedeni su neki od službenika PU u Merošini zbog sumnje da su omogućili lažno prijavljivanje...

Nastavak na Politika...

Uhapšeni zbog lažnog prijavljivanja boravišta Albancima

Izvor: Glas javnosti, 18.Sep.2010, 07:22

PROKUPLJE - Tri policijska službenika u Merošini, privedena zbog sumnje da su omogućili Albancima sa Kosova prijavu fiktivnog prebivališta radi dobijanja srpskog biometrijskog pasoša, biće saslušani pred istražnim sudijom u Prokuplju...Predsednik Osnovnog suda u Prokuplju Slavko Miletić rekao...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.