Godinu dana od pljačke salona venčanica u Prokuplju: Protiv dvojice osumnjičenih prikupljaju se dokazi

Izvor: JužneVesti.com, 13.Feb.2024, 12:20

Godinu dana od pljačke salona venčanica u Prokuplju: Protiv dvojice osumnjičenih prikupljaju se dokazi

Skoro godinu dana je prošlo od kada je u centru Prokuplja na manje od 100 metara od zgrade policije opljačkan salon venčanica i lokal poliven uljem, a još nema optuženih za ovu nesvakidašnju krađu. U prokupačkom Osnovnom tužilaštvu kažu da se istražne radnje vode protiv dvojice osumnjičenih, ali da se još ne zna hoće li uopšte biti optuženi ili oslobođeni sumnje.

Krađa koja je početkom marta prošle godine uznemirila Prokupčane jer, osim osim što je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odneto 39 venčanica i napravljena šteta za koju vlasnici procenjuju da je preko 40.000 evra, salon je potpuno uništen i poliven prerađenim uljem - od poda do plafona.Vlasnici salona venčanica nakon krađe; Foto: Lj. M.

Tužilaštvo za sada prikuplja informacije protiv dvojice osumnjičenih koji su na slobodi, a hoće li biti podignut optužni predlog znaće se kada prikupimo sve podatke - komentarišu u prokupačkom tužilaštvu.

Ono što je takođe karakteristično za ovu krađu je da na ulaznim vratima stana, koji je samo desetak dana pre toga preuređen u salon venčanica, nije bilo tragova obijanja, baš kao ni na ulaznim vratima zgrade.Od poda do plafona salon posipan uljem; Foto: A. P.

Ispada kao da je neko imao ključ, iako je iz bezbednosnih razloga promenjena brava ulaznih vrata i ključ imaju samo stanari, a mi smo ulazna vrata salona zamenili neposredno pre otvaranja salona. Na putu do salona u stambenoj zgradi postoji bar desetak kamera i najmanje na jednoj se vidi i snimak automobila koji su lopov ili više njih koristili za pljačku - podseća Dragica Pavlović, vlasnik salona.

Dodaje i da su u prethodnom periodu imali niz neprijanosti koje povezuju sa pritiskom i pretnjama da se čitav slučaj zataška i da ne insistiraju na pronalaženju lopova.Ulazna vrata prošle nedelje polivena uljem za kočnice; Foto: A. P.

Tokom prošle nedelje ulazna vrata su nam polivena nekim uljem. Prijavili smo policiji, radili su uviđaj i navodno se radi o ulju za kočnice. Mi smatramo da je to pritisak da odustanemo od insistiranja da se počinilac ili više njih pronađu i osude za ono što nam je urađeno - priča Dragica.

Dodaje da ona i njen suprug nemaju neprijatelje i da svoj posao rade pošteno, a da neko u tome želi da ih spreči jer se krađa marta prošle godine desila samo 10-ak dana nakon što su kompletno renovirali stan i preuredili ga u salon venčanica, te da su uložili veliki novac u njegovo opremanje.

Još ne znaju ko bi mogao da im napakosti, kažu da neće odustati od gonjenja lopova dok se ne pronađu i osude i da se plaše nikoga jer nikada nikom ništa loše nisu uradili, te da žive skromno i od posla izdavanja venčanica zarađuju za život.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.