Izvor: Blic, 19.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirana romska mreža nevladinih organizacija juga Srbije

U Prokuplju je danas formirana Mreža romskih nevladinih organizacija (NVO) juga Srbije.

Mrežu čine NVO iz Leskovca, Bujanovca, Niša, Kruševca, Kuršumlije, Vranja i drugih mesta sa juga Srbije.

Na današnjem sastanku izabrani su organi i usvojeni statut i druga akta udruženja.

Predsednik Nacionalnog saveta Roma Srbije Vitomir Mihajlović koji je predsedavao današnjim sastankom, rekao je da je cilj formiranja udruženja poboljšanje života Roma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre svega obrazovanje, lečenje i borba protiv diskriminacije.

"Novoformirana organizacija posebno će se truditi da novčana sredstva inostranih donatora usmeri tamo gde su najpotrebnija i gde će kvalitativno popraviti generalno loše socijalne prilike romske populacije", kazao je Mihajlović.

On je naglasio da će se zalagati za širenje i afirmaciju romske tradicije, istorije, kulturne baštine i jezika.

Na sastanku u Prokuplju usvojena je odluka da zvaničan jezik te romske mreže bude srpski.

Sa skupa je poručeno da će to udruženje u kordinaciji sa Vladom Srbije u naredna dva meseca uložiti inostrana donatorska sredstva u projekat poboljšanja života Roma na jugu Srbije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Formirana romska mreža nevladinih organizacija juga Srbije

Izvor: Kurir, 19.Jul.2008

PROKUPLJE, 19. jula 2008. (Beta) - U Prokuplju je danas formirana Mreža romskih nevladinih organizacija (NVO) juga Srbije. Mrežu čine NVO iz Leskovca, Bujanovca, Niša, Kruševca, Kuršumlije, Vranja i drugih mesta sa juga Srbije. Na današnjem sastanku izabrani su organi i usvojeni statut i druga...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.