Filmsko leto za mlade u prokupačkim selima

Izvor: JužneVesti.com, 23.Avg.2022, 11:16

Filmsko leto za mlade u prokupačkim selima

Neformalno druženje, filmske i druge kreativne radionice, druženje sa ProFiFest magarencetom, tribine za mlade, kao i projekcije animiranih i igranih filmova, samo su neke od aktivnosti koje će obuhvatiti manifestacija "Filmsko leto u ruralnim područjima Toplice" koja će početi 24. avgusta u prostorijama Osnovne škole "Milić Rakić" u selu Džigolj, a biće nastavljena u selima Bajčince, Mikulovac, Stražava, Kordince, Petrovac, Klisurica.

Organizatori u Film klubu u Prokuplju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pozivaju sve mlade ljude u ruralnim područjima da se pridruže manifestaciji na kojoj je pripremljen zanimljiv filmski program, ali i ostale aktivnosti namenjene mladim ljudima.

Pozivamo sve mlade, njihove roditelje pa i najstarije sugrađane da dođu sa svojim najmlađima na Filmsko leto. Obećavamo druženje i dobru zabavu, koja će nastaviti da se organizuje i u budućnosti, kako u ovom delu, tako i u drugim delovima topličkih ruralnih područja. Naša ideja je da, koristeći kulturu kao sredstvo za aktiviranje zajednice, povećamo participaciju mladih i osnažimo njihove glasove - istakao je Žikica Jovanović, predsednik Film kluba Prokuplje.

Realizacija svih događaja se sprovodi u okviru projekta nemačke razvojne saradnje "Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji" koju sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, Fondacije Jelena Šantić i Film kluba Prokuplje.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.