Ekskurzija otkazana zbog neispravnog autobusa

Izvor: Glas javnosti, Beta, 16.Maj.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekskurzija otkazana zbog neispravnog autobusa

PROKUPLJE - Učenici šestog razreda Osnovne škole "Nikodije Stojanović Tatko" u Prokuplju nisu otišli na planiranu ekskurziju zbog neispravnosti autobusa koji su bili određeni da voze đake, na godišnjicu teške nesreće koja se dogodila na prethodnoj ekskurziji.

Tačno pre godinu dana, prethodna generacija šestog razreda te škole doživela je na istoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ekskurziji tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna učenica poginula, a dvadeset učenika i četiri nastavnika su teže i lakše povređeni.

Direktorka škole Nadežda Pribak rekla je da autoprevoznik "Pera turs" iz Zaječara nije izvršio zakonom predviđen tehnički pregled, prema kome autobus koji prevozi đake mora da bude pregledan najkasnije šest dana pre polaska, pa je od policije zatražila da se pregled izvrši. Policija je naložila pregled pa su roditelji i deca po kiši čekali dva sata da đaci krenu na ekskurziju do Resavske pećine i Manasije, ali se odmah po polasku jedan autobus pokvario kod Niša, pa su deca vraćena nazad.

Autobus se pokvario na istom mestu gde se pre godinu dana dogodila nesreća.

Tada je, kako je istraga utvrdila, vozač "Niš ekspresa", koji je prevozio decu zbog nepoštovanja propisanog odstojanja, udario u autobus sa đacima ispred i izazvao nesreću, a sumnjalo se i na ispravnost sistema za kočenje. U selu Reljinac održan je godišnji pomen Brankici Stošić (13), koja je poginula prošle godine u nesreći na ekskurziji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.