Edukacija u Prokuplju za veću bezbednost motociklista

Izvor: JužneVesti.com, 30.Okt.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edukacija u Prokuplju za veću bezbednost motociklista

Edukacija o bezbednosti motociklista i putnika u saobraćaju, kako pružiti prvu pomoć i praktična demonstracija saobraćajne nezgode u kojoj su učesnici motociklisti, samo su deo dvodnevne kampanje koja se 1. i 2. novembra realizuje u okviru projekta "Pogledaj dva puta".

Kampanja za bezbednost motociklista i putnika u saobraćaju biće realizovana na više lokacija, sa različitim edukativnim sadržajem za sve generacije, kažu organizatori iz neformalne grupe Tim mladih Fokus >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i volonteri prokupačkog Crvenog krsta.

Prvog dana u prostorijama Galerije "Boža Ilić" od 12 sati održaće se tribina "Bezbednost motociklista i putnika u saobraćaju". Predavač će biti dr Vladimir Jevtić, koji je upravo ovu oblast doktorirao na saobraćajnom fakultetu. Učesnici tribine, nakon predavanja imaće priliku da učestvuju u edukativnom kvizu, koji će se sastojati od pitanja o kojima je bilo reči na tribini, te ćemo imati direktan uvid u uspešnost tribine – rekla je jedna od kordinatora projekta Tamara Dobrosavljević.

Ona ističe da će se drugog dana održati ulična akcija na kojoj će građani imati priliku da vide iscenirani prikaz saobraćajne nesreće i kako pružiti prvu pomoć u datom trenutku, kao i da će u centru grada biti postavljeni edukativni štandovi za motocikliste, ali i deo prostora gde će deca na kreativan način moći da nauče nešto o saobraćaju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.