Dve nove četvorogidišnje škole

Izvor: juGmedia, 01.Avg.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve nove četvorogidišnje škole

PROKUPLJE – Odbornici Skupština opštine Prokuplјe doneli su odluku da se izdvojeno odelјenje Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u selu Bublica doda mreži osnovnih škola na teritoriji opštine Prokuplјe. Nakon dobijanja saglasnosti nadležnog odelјenja Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije, očekuje se da škola počne da radi 15. avgusta. Istog dana u selu Tovrlјane počeće da radi i izdvojeno odelјenje Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“, koja se nalazi u Maloj >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Plani, saopšteno je iz lokalne samouprave.

U pitanju su četvorogodišnje škole, bubličku će pohađati sedam, a školu u Tovrlјanu četiri učenika, sa najavom povećanja tog broja u narednim godinama. Učenici iz Tovrlјana do sada su pohađali nastavu u selu Dedince, koje je udalјeno 30 kilometara od njihovog sela. To je predstavlјalo dodatno opterećenje roditelјima, jer su pored toga što ionako teško žive na selu morali da dovode decu u školu, a potom ih odvode kućama.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.