Doljevac i Prokuplje i dalje vanredni, bolje nego juče

Izvor: B92, 05.Mar.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doljevac i Prokuplje i dalje vanredni, bolje nego juče

Doljevac -- Situacija u opštinama Doljevac i Prokuplje, gde je proglašena vanredna situacija, danas malo bolja ali vanredna situacija ostaje na snazi.

Kako javlja Beta, na području opštine Doljevac devet osoba iz sela Šarlinac evakuisano je zbog poplava, a oko 2.700 domaćinstava u opštini Gadžin Han i dalje je bez struje zbog kvara na dalekovodu koji može biti popravljen tek kad opadne vodostaj Kutinske reke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Na području opštine Doljevac i dalje je na snazi vanredna situacija, a veliki problem napravile su bujične reke i potoci, poput Jugbogdanovačke reke", izjavila je , izjavila je komandant Štaba za vanredne situacije Nišavskog okruga Dragana Sotirovski.

Kako javlja dopisnica B92.net Ljiljana Pavlović, kritično je i u Pukovcu, takođe u opštini Doljevac. Iako nivo reka počinje polako da opada, problem s poplavama nastaje zbog zapušenih kanala. Ugroženo je stotinak kuća, poplavljena su dvorišta, podrumi i kuće.

Sotirovski kaže da nivo reka na području Nišavskog okruga uglavnom opada, ali je problematična još Južna Morava koja i dalje raste. "Nivo Južne Morave porastao je tokom noći za sedam centimetara, a za toliko je opao nivo Nišave i Kutinske reke. Svrljiški Timok se polako vraća u svoje korito", rekla je Sotirovski.

Na području grada Niša, dodala je Sotirovski, "glavobolju" zadaju podzemne vode koje su se pojavile u Novom Selu. "Pogoni kompanije Šin Von delom su poplavljeni i trenutno se radi na ispumpavanju vode", izjavila je Sotirovski.

Prema njenim rečima ekipe Elektrodistribucije su juče, nakon što je stablo palo i oštetilo dalekovod kod Kutinske reke, uspele da prespajanjem obezbede struju za jedan broj sela u okolini Gadžinog Hana. "Sada se radi na tome da i ostala domaćinstva dobiju električnu energiju", kazala je Sotirovski.

Stanovnici Gadžinog Hana i svih 33 sela juče oko podneva ostali su bez struje pošto je nabujala Kutinska reka oborila topolu koja je pala na dalekovod.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.