DSS: Istrajati u borbi za Kosovo

Izvor: B92, 23.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Istrajati u borbi za Kosovo

Vojislav Koštunica (Tanjug, arhiva)

Prokuplje -- Nosilac liste koalicije DSS-NS i lider DSS-a Vojislav Koštunica poručio je da Srbija u borbi za Kosovo mora istrajati jer su pravo, pravda i istina na njenoj strani.

"Kosovo je naše, i to nam pripada po zakonima ljudskim i božijim", rekao je Koštunica na predizbornom skupu koalcije DSS-NS u Prokuplju. On je kazao da je potvrda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga da je Srbija na putu prava, pravde i istine to što 150 zemalja u svetu na različitim jezicima kažu isto što i Srbija - Kosovo je Srbija.

Koštunica je pozvao građane Prokuplja da podrže Srbiju i ovog puta, onako kako je Toplica Srbiju podržavala još od kosovskog boja, i pomenuo je topličke junake Jug-Bogdana, Toplicu Milana i Kosančić Ivana, koji su se prvi pridružili Lazarevoj vojsci u bici na Kosovu.

Koštunica je kazao da nova vlada, koju bi Srbija trebalo da dobije posle 11. maja, mora da završi četiri započeta posla - odbranu Kosova, ulazak celovite Srbije u EU, ekonomski razvoj zemlje i dalju borbu protiv kriminala i korupcije.

Lider DSS-a je istakao da Srbija može da uđe u EU, ali samo cela, sa Kosovom, i naglasio da "i mi tražimo samo ono što je imalo 27 zemalja članica EU koje su celovito ušle u tu organizaciju".

Koštunica je rekao da, braneći to pravo, Srbija brani svaki njen deo na koji se neki mogu ustremiti, ističući da će već 12 . maja, prvog radnog dana posle izbora, biti nastavljen ekonomski razvoj Srbije, izgradnja autoputa Horgoš-Požega, kao i magistralnog gasovoda.

"Da bi Srbija bila snažna, mora da bude snažan svaki njen deo, mora da bude snažna i Toplica", poručio je Koštunica.

Lider DSS-a je dodao da bi nova vlada, koja treba da bude državotvorna, nacionalno odgovorna, jedinstvena i poštena, trebalo da se obračuna sa onima koji koriste funkcije za bogaćenje i dodao da je vlada na čijem je čelu bio pokazala da to zna i hoće.

On je rekao da je ministar policije Dragan Jočić započeo obračun sa mafijama i pokazao da su pravo, pravda i zakon jednaki za sve.

Lider NS-a Velimir Ilić kazao je da mora da se ulaže u srpsko selo i da se završe započete investicije koje će uposliti veliki broj građana Srbije.

On je dodao da razni obećavaju svašta u kampanjama, a to su, kako je naveo, oni koji "najviše pričaju a najmanje su radili".

Ilić je rekao da se nova vlada, kao jedan od zadataka imati i rešavanje problema zapošljavanja bračnih parova i rešavanje njihovih stambenih pitanja, kako bi se u Srbiji smanjila bela kuga.

Posle Prokuplja, koalicija DSS-NS održaće predizbornu konvenciju u Nišu, na kojoj će govoriti Koštunica, Ilić, kao i drugi funkcioneri tih stranaka.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Srbija mora istrajati u borbi za Kosovo

Izvor: Press, 23.Apr.2008

Nosilac liste koalicije D S S-NS i lider D S S Vojislav Koštunica poručio je danas da Srbija u borbi za Kosovo mora istrajati jer su pravo, pravda i istina na njenoj strani..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.