DRAMATIČNE ISPOVESTI POLICAJACA: Putnici su popadali sa sedišta, razbili smo prozore da im pomognemo, ali avaj...

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMATIČNE ISPOVESTI POLICAJACA: Putnici su popadali sa sedišta, razbili smo prozore da im pomognemo, ali avaj...

Policajci Policijske uprave u Prokuplju Marko Milinčić (29) i Vladimir Savić (36) bili su na licu mesta kada je rano jutros došlo do stravičnog sudara autobusa Niš ekspresa i kamiona u selu Barlovo kod Kuršumlije.

Oni su krenuli na posao u Prokuplje kada je došlo do sudara.

- U jednom momentu došlo je do sudara autobusa i kamiona. Od jačine udara, nekoliko putnika je palo sa sedišta. Sa kolegom Savićem sam razbio staklo kako bi svi mogli da izađemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz autobusa. Uzeo sam protiv požarni aparat iz jednog kombija i počeo da gasim požar koji je izbio na kamionu - kaže Milinčić, oficir u PU Prokuplje.

Njegov kolega Savić, priča da je u jednom momentu čuo jak udarac i nakon toga ustao sa sedišta.

- Nakon što smo razbili staklo, počeli smo da prilazimo putnicima. Izvodio sam ih iz autobusa, kako bi ih smestio na bezbedno. U tom trenutku, vatra se proširila i na autobus, vatrogasci su je gasili a mi smo povređene putnike smestili u vozila Hitne pomoći - kaže Savić, takođe oficir policije.

Prema zvaničnom saopštenju iz PU Prokuplje, u saobraćajnoj nezgodi kod Barlova život su izgubile četiri osobe. https://t.co/iFJIiS0bXA

— topnovosti (@topnovosti1) April 30, 2019

Odmah posle nesreće na lice mesta stigli su i policijac u PS Kuršumliji Saša Vučković i Ninoslav Simonović, šef odseka za strance u Prokuplju. Oni su svojim automobilima išli na posao i nakon što su videli sudar, prišli su kolegama kako bi pomogli putnicima iz autobusa.

Stravičan sudar autobusa Niš ekspresa i kamiona koji je vozio na relaciji Minhen-Kosovo dogodio se rano jutros na magistralnom putu Niš-Priština. Autobus je iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i zakucao se direktno u kamion i odmah se zapalio.

Ono što je do sada sigurno poznato jeste da su u užasnom direktnom sudaru kamiona i autobusa stradala oba vozača ovih vozila. U autobusu su odmah pronađena još dva ugljenisana tela putnika.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije izvukli su ugljenisana tela putnika i vozača iz autobusa "Niš ekspres" i vozača iz kamiona. Izvlačenje tela nastradalih trajalo je više sati.

Na licu mesta bio je i Nebojša Arsov, načelnik Uprave saobraćajne policije u Beogradu.

- Istragom će biti utvrdjeno šta je uzrok ove teške saobraćajne nesreće. Dva putnika, i oba vozača, izgubili su živote, izgoreli su  autobusu i kamionu. Evidentno je da je autobus u suprotnoj traci, ali će istraga reći šta se dogodilo - kazao je Arsov.

Istovremeno, u istrazi će značajnu pomoć dati i preživeli putnici svojim svedočenjem. Radojica Milosavljević (53) iz sela Barlovo, svedok saobraćajne nesreće kod Kuršumlije, uspeo je uz pomoć još jednog čoveka da iz zapaljenog autobusa spasi šest putnika, uprkos požaru koji je buknuo.

- Trčao sam do moje kuće, udaljene dvadesetak metara po vodu, da zagasimo vatru. Išao sam u obližnji potok da se ukvasim kako bih mogao iz autobusa da iznesem povređene putnike. Kroz dim i vatru smo ih iznosili pored puta na travu.  Pokušao sam da spasim putnicu iz autobusa, koja je bila zaglavljena iza sedišta vozača, ali nisam uspeo - plačući kaže Milosavljević.

Saobraćaj na ovoj deonici magistralnog puta Niš-Priština, kod sela Barlovo, nadomak Kuršumlije, i dalje je u prekidu. Vozači se usmeravaju na alternativne pravce, preko Beloljina i Blaca.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.