„DEČAK JE BIO OČEVIDAC, DOZIVAO POMOĆ ALI BEZUSPEŠNO Poznati detalji stravične tragedije - Meštani prokupačkog sela i dalje u šoku

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 16:56

„DEČAK JE BIO OČEVIDAC, DOZIVAO POMOĆ ALI BEZUSPEŠNO" Poznati detalji stravične tragedije - Meštani prokupačkog sela i dalje u šoku

Teška tragedija u Prokuplju.

Beživotna tela devojčice (17) i dečka (14), koji su nestali juče u ataru sela Resina oko 16.40 časova, izvučena su danas iz vode nedaleko od ciglane u ovom mestu. Prijatelji nastradale dece potvrdili da je reč o bratu (14) i sestri od strica (17), rodom iz obližnjeg sela Donje Rečice.

Prema rečima izvora za medije, tragediji je prisustvovao i mlađi brat (9) nastradale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dece.

- Dečak je, verovatno, upao u vodu, a onda ga je uhvatila panika. Njegova rođaka je skočila da mu pomogne, da ga spase, ali je dečak u strahu uhvatio sestru nakon čega su potonuli. Sa njima je bio i mlađi brat od nastradalog dečaka koji je odmah počeo da doziva pomoć.

Čuli su ga radnici iz ciglane i alarmirali policiju i Hitnu pomoć, ali od dece nije bilo ni traga. Danas je njeno telo samo isplivalo, a dečakovo su ronioci pronašli na dubini od pet metara - pričaju potresene komšije utopljenika i dodaju da je mlađi brat odmah otišao kući da obavesti roditelje.

Drugari nastradale dece ispričali su da ih je vest o tragediji uznemirila, kao i da su brat i sestra bili dobra deca i drugari.

- Družili smo se od malih nogu. On je bio mnogo dobar dečak i pristojan, a njegova sestra se o nama svima brinula. Oboje su bili plivači i odrasli su pored reke i ovih kopova. Ovo je strašno koja se ne može zaboraviti. Još uvek nismo svesni šta nas je sve snašlo, ali je porodicama najstrašnije - ispričali su drugari.

- Tu su kopane jame za vađenje zemlje za ciglu, mašine su iskopale zemlju dubine i do 10 metara, pa je i samo tlo čudno. Voda tu i izvire, pa puni tu rupu koju smo mi prozvali jezero.

Pored se nalaze i pumpe za vodu, koje odvlače vodu iz rupe za neke privatne posede, za zalivanje.

 Međutim, dosta ljudi tu ide da se kupa leti, iako ima i onih koji se plaše jer je preduboko. Bio je tu i čuvar koji obilazi mašine što kopaju, ali ništa nije moglo da pomogne bratu i sestri - ispričala je jedna meštanka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Detalji tragedije u Srbiji: Pokušala spasiti rođaka pa se i ona utopila

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2023

Beživotna tijela djevojke M. S. (17) i njenog rođaka N. D. (14), koji su nestali juče u ataru sela Resina oko 16.40 časova, izvučena su danas iz vode nedaleko od ciglane u ovom mjestu. Prijatelji nastradale djece potvrdili su da je riječ o bratu (14) i sestri od strica (17), rodom iz ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.