DANAS SE NASTAVLJA POTRAGA ZA NESTALOM DECOM KOD PROKUPLJA: Ronioci ujutru izlaze na teren, porodice u strahu od najgoreg

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 07:31

DANAS SE NASTAVLJA POTRAGA ZA NESTALOM DECOM KOD PROKUPLJA: Ronioci ujutru izlaze na teren, porodice u strahu od najgoreg

Komšije u neverici

Potraga za devojčicom (17) i dečakom (13) iz sela Rečica kod Prokuplja, koji su nestali juče kasno popodne u vodi u selu Resinac, obustavljena je u 20.15 sati i biće nastavljena danas ujutru.

Nažalost, pripadnici Sektora za vanredne situacije koji su čamcem došli da traže decu nisu uspeli da ih pronađu i čeka se da ujutro dođu profesionalni ronioci. Deca su se, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se sumnja, utopila u prostoru kopa Ciglane iz prokupačke Male Plane, u kojem se vadi glina od koje se pravi cigla.

Kako je taj kop blizu reke, deo je pod vodom, a nesrećni mališani su skočili u tu vodu da se kupaju. Sa njima je bio i devetogodišnji rođak koji nije ušao u vodu.

Kako je mališan rekao policiji, i nestali dečak i devojčica su bukvalno istovremeno skočili u vodu, koja ih je progutala. Kako je kazao, na trenutak su izronili, a zatim nestali.

- Problem je što je ovde voda duboka više od tri metra i unutra je mulj, pa ih je verovatno on povukao - kaže komšija, koji je došao na lice mesta. Utopili su se oko 17 časova i nema traga od njih, jer je prostor prilično velik.

- Rekli su da idu u školsko da se igraju. Jao strahote. Vidite, bosa sam došla kada sam čula - rekla je očajna strina za Informer dok drži dečakovu majku, koja kuka kraj papuča koje su ostale od njega na obali.

Strina dodaje da je on bio odličan đak, čak je prošle godine išao na nagradno letovanje, kao najbolji.

- Svi smo u šoku, ne znamo šta da radimo, kako da se ponašamo. Ovde su mnoga deca dolazila da se kupaju, pecaju ribe, jer iz obližnje reke ih donose patke i ima dosta riba. Ipak, prostor je na kojem se kopa glina, i onda je sve dole mulj, on ih je povukao - komentarišu okupljene komšije za Informer.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.