Budžet Prokuplja manji od prošlogodišnjeg, opozicija tvrdi najgori u istoriji grada

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet Prokuplja manji od prošlogodišnjeg, opozicija tvrdi najgori u istoriji grada

Izgradnja industrijske zone, ulaganja u infrastrukturu, socijalna davanja, u dečiju zaštitu, osnovno i srednje obrazovanje, kao i u predškolsku ustanovu, samo su neke od stavki za koje nadležni u Gradskoj upravi Prokuplja tvrde da će se potrošiti najviše novca iz budžeta u 2020. godini, koji iznosi oko 1,75 milijardi dinara, što je za oko 40 miliona manje od prošlogodišnjeg. I dok vlast smatra da je budžet razvojni i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da će poboljšati standard građana, opozicioni odbornici koji još bojkotuju rad Skupštine, tvrde da je najgori u istoriji Prokuplja.

Gradski većnik za finansije Saša Stošić pojašnjava da je budžet planiran domaćinski i da se vodilo računa o svakom dinaru kako će se potrošiti, te da će socijala, infrastruktura i školstvo biti najvažnije stavke.

Ukupan budžet za 2020. godinu je 1.745.397.819, a ukupni prihodi koji se planiraju u godini pred nama su 1.579.581.486 dinara. Razliku između planiranih sredstava i prihoda obezbediće se od neutrošenog novca iz prethodnih godina, koji smo uspeli da uštedimo vodeći odgovornu politiku – tvrdi Stošić.

Očekuje, kako dodaje, da će odbornici glasati za budžet koji će se pred njima naći na prvoj narednoj sednici planiranoj da se održi pre Nove godine.

I dok vlast tvrdi da je budžet nikada bolji i da je u skladu sa realnim prihodima i rashodima, kao i trenutnim mogućnostima Prokuplja, opozicioni odbornici koji deluju van institucija i ne prisustvuju sednicama lokalnog parlamenta kažu da se radi o loše planiranom trošenju novca koji će se najvećim delom upotrebiti za kupovinu glasova na izborima, a koji bi trebalo da se održe u prvoj polovini naredne godine.

Odbornik Demokratske stranke Slaviša Momčilović ističe da su uvećana davanja za socijalu u stvari planirana da se upotrebe za kupovinu glasova na budućim izborima.

Gradska vlast je na mnogo načina poslednjih godina pokazala da joj nije do građana i da jedino o čemu razmišljaju je kako da ostanu na vlasti i napune svoje privatne džepove. Urušavanjem dostojanstva svojih glasača, oni žele da ih putem socijalnih davanja ucene, bilo da se radi o jednokratnoj novčanoj pomoći ili dodelom paketa sa životnim namirnicama - tvrdi Momčilović

Ističe i da im po već ustaljenoj šemi, kršeći zakon, u tome pomažu Crveni krst, Centar za socijalno, mesne zajednice i druge institucije koje bi trebalo da brinu o svim građanima, a ne samo o SNS glasačima.

Inače, prokupačka opozicija bojkotuje rad lokalnog parlamenta od sredine februara ove godine, nakon protesta koji su pokrenuti širom Srbije, uz objašnjenje da je vreme da dignu svoj glas i prestanu da učestvuju u “lažnoj demokratiji”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Budžet Prokuplja za narednu godinu iznosiće 1,7 milijardi dinara

Izvor: Danas, 12.Dec.2019, 11:49

Gradsko veće u Prokuplju usvojilo je Odluku na osnovu koje će budžet Grada Prokuplja u 2020. godini iznositi 1,7 milijardi dinara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.