Bronza zlatnog sjaja

Izvor: juGmedia, 17.Apr.2017, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bronza zlatnog sjaja

Milan Kurtić iz KK Prokuplja osvojio je bronzanu medalju  na evropskom prvenstvu Karate unije, održanom minulog vikenda u Rumunskom gradu Kluž Napoka.

U osmini finala Milan se sastao sa repezentativcem iz Češke republike Ondrej Charvatom i pobedio sa 5:3 na poene. U četvrtfinalu se sastao sa repezentativcem iz Italije Manuelom Rizardinijem  i posle velike borbe pobedio sa 1:0.

U polifinalu za protivnika >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je imao reprezentativca Mađarske Mate Munkacjy. Meč je kao i u predhodnim držao pod kontrolom, osvajao poene  nožnim udracima i 20 sekindi pre kraja  vodio sa 3:0, kada je dobio jedan nepropisan udarac u butni mišić . Potom nije mogao normalno kreće u ring, gubio kontrolu nad borbom i repezentativac Mađarske je to iskoristio, pobedio sa 5:3 i plasirao se u finale.

Ostaje  mi žal za zlatnom medaljom koju bi sigurno osvojio da nisam dobio ovakav nezgodan i nepropisan udarac kojeg sudije nisu registrovale kao takav i nisam kraj meča mogao da odradim kako treba. Biće, nadam se, prilika za revanš Mađaru od koga sam bolji takmičar”, rekao je Milan Kurtić po dolasku u Prokuplje, sa kojim i trener i otac Nebojša dele mišljenje.

Pored Milana Kurtića, trener Nebojša Kurtić je poveo na put još pet takmičara koji su izborili plasman za ovo takimičenje.  A to su: Milica Milenković, Natalija Savić, Teodora Stamenković, Nikola Savić, Dušan Ignjatović.

Inače, na evropskom prvenstvu Karate unije ropskom prvenstvu Karate unije učestvovalo je ukupno 1.802 takmičara u katama i borbama ekipno i pojedinačno iz preko 20 zemalja Evrope iz Nemačke, Francuske, Poljske, Italije, Rusije, Škotske, Irske, Češke, Grčke, Ukrajine, Slovenije, Crne Gore, BIH, i zemlje domaćina Rumunije i drugih.

Vukašin Stevanović
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.