Besplatna Škola boksa u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2023, 13:07

Besplatna Škola boksa u Prokuplju

Dečaci i devojčice uzrasta od 7 do 15 godina mogu besplatno da se upišu u Školu boksa koju organizuje Boks klub Topličanin. Upis je svakog radnog dana od 18:30 u zgradi Sokolane u Prokuplju, trening traje oko sat vremena, a mališani će imati od koga da nauče ovu plemenitu veštinu jer je predsednik kluba i neko ko između ostalih radi sa decom Bratislav Ćure Ristić, nekadašnji vicešampion sveta i Evrope, sedmostruki prvak Jugoslavije, trostruki osvajač zlatne rukavice, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prvak Balkana i učesnik na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine.

U klubu kažu da su zadovoljni odzivom i da za sada imaju oko 12 mališana, od toga su dve devojčice.Prokupčani se za sada takmiče u Prvoj pionirskoj ligi; Foto: M. A.

Želimo da boks u Prokuplju ponovo zaživi, odlučili smo da ne naplaćujemo članarinu i omasovimo bavljenje boksom. Naši mladi sugrađani imaju od koga da nauče, treniraju ih nekada najbolji bokseri bivše Jugoslavije, pored Ristića tu su još i Zdenko Mutić i Aleksandar Ristić, svi imaju trenerske licence. Hoćemo da te klince odvojim od kafića, ulice, da ih usmerimo na zdravi sportski život - kaže Milan Ališanović, sekretar kluba.

Boks klub Topličanin se takmiči u Prvoj pionirskoj ligi Srbije i imaju trenutno četiri takmičara uzrasta od 10 do 12 godina.Državni prvak u pionirskoj konkurenciji Vuk Bjeletić; Foto: M. A.

U klubu se nadaju da će uspeti da vrate slavne dane 70-ih i 80-ih godina kada je boks u Prokuplju bio na svom vrhuncu.

Na državnom prvenstvu Srbije u boksu koje je održano početkom meseca u Valjevu, u pionirskoj konkurenciji prokupački bokseri Vuk Beletic i Salko Kurteši osvojili su zlatne medalje i postali državni prvaci.Salko Kurteši prvak države u pionirskoj konkurenciji; Foto: M. A.

Učešće na takmičenju uzelo je preko 250 boksera iz cele Srbije.

Za ove mlade dečake u prokupačkom klubu kažu da se radi o talentovanoj deci i da ako nastave da vredno rade i treniraju, biće budućnost ovog sporta ne samo u tom gradu, već i u Srbiji i šire.
Pogledaj vesti o: Prokuplje,   Olimpijske igre

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.