Arsović i Popovićeva isključeni iz DS-a

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsović i Popovićeva isključeni iz DS-a

Nakon što su sa još troje odbornika iz drugih stranaka formirali odborničku grupu "Socijalna pravda" u Skupštini Prokuplja, članovi DS-a Milan Arsović i Biljana Popović isključeni su iz stranke.

Ovakvu odluku u Opštinskom odboru obrazlažu time da dvoje isključenih odbornika već duže vreme rade protiv interesa stranke, a zarad lične promocije i koristi.

Nastupajući pre svega sa mesta odbornika u Skupštini, mimo zvaničnih stavova i politike koju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zastupa DS, već duže vreme predstavljaju lažnu opoziciju. To su potvrdili na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, kada su istupili iz odborničke grupe DS i formirali novu odborničku grupaciju koju su nazvali “Socijalna Pravda” - kažu u prokupačkom DS-u.

Novoformiranu odborničku grupu prokupačke demokrate vide, kako navode, kao plan lokalnog SNS-a da se DS oslabi pred lokalne izbore koji je, nakon poslednjih izbora u prokupačkoj Skupštini imao 16 odbornika, a sada svega 5.

Milan Arsović, koji je dugo vremena bio predsednik prokupačkih demokrata i Biljana Popović u saopštenju kažu da u poslednjih godinu dana Demokratska stranka u Prokuplju ne postoji.

Preuzimam odgovornost jer sam svojevremeno učinio najveću političku grešku donoseći odluku o kolektivom ulasku članova DHSS-a u OO DS Prokuplje, ne vodeći računa da su u svojoj političkoj karijeri, kao elementarna nepogoda, uništili sve stranke iz kojih su i u koje su preletali, rukovodeći se isključivo ličnim interesima. Njihova bahatost ide dotle da, mimo Statuta stranke, daju sebi za pravo da bilo koga isključe iz nje - naglasio je Arsović u saopštenju.

Podsetimo, nova odbornička grupa “Socijalna pravda” je formirana prošlog petka na poslednjoj sednici Skupštine, a pored Popovićeve i Arsovića, čine je još odbornici Milan Kovačević iz DSS-a, Miroslav Spasović koji je do nedavno bio član SPS-a i Sreten Kuveljić iz SDP-a.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.